iPon Hírek

35 megapixeles JVC kijelző projektorokhoz

Dátum | 2008. 05. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A JVC egy rendkívül nagy felbontással rendelkező Super Hi-Vision kijelzőt mutatott be, amely nagyjából 16-szor magasabb felbontást kínál, mint a Full HD megjelenítők. A 35 Megapixeles újdonság 8192 x 4320 pixeles felbontással rendelkezik. A gyártó állítása szerint az folyadékkristályos képalkotó eszköz a világ legnagyobb felbontását kínálja: a vele felvértezett projektorok esetében lehetőség lesz a Super Hi-Vision "képek" kivetítésére is.


Az újdonság (D-ILA - Direct-Drive Image Light Amplifier) mögött található technológiát 2003. óta fejleszti a vállalat, ez idő alatt folyamatosan növelték a lapka pixelszámát és kontrasztját minden egyes új generáció megjelenésekor. A tavalyi év folyamán a JVC elkészítette az újdonság 1,27 hüvelykes változatát, amely 4096 x 2400 pixeles felbontással rendelkezett. Ezt az egységet először február folyamán dobták piacra, akkoriban a termék egy nagyfelbontású projektorban kapott helyet.

A korábbi események alapján úgy tűnik, hogy az 1,75 hüvelykes, 35 megapixeles felbontással rendelkező, 20.000:1 kontraszt arány mellett működő  új lapkával hamarosan találkozhatunk kereskedelmi forgalomban is. Az újdonsággal ellátott projektorok a felső kategóriás, professzionális szintű piacot fogják megcélozni, ezek a termékek valószínűleg rendkívül borsos áron kerülnek majd forgalomba. Végül is nem otthoni felhasználók számára fejlesztették ki őket...

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások