iPon Hírek

360 fokos 3D kijelző-prototípus a Sony-tól

Dátum | 2009. 10. 20.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Olyan új fejlesztést készül bemutatni a Sony, amelyről ugyan még maga se tudja biztosan, hogy mihez is fog majd kezdeni vele, de amit mindenféleképpen ígéretesnek tart 3D-megjelenítés szempontjából.

Egyrészt például nem kell hozzá szemüveg, bár ez önmagában annyira már nem újdonság. Az azonban már érdekesebb, hogy emellett az is lényeges szempont volt a tervezésnél, hogy bárhonnan nézhető és jól látható legyen a kép. Értelemszerűen ennek is tudható be a különös külalak.


A 27 cm magas és 13 cm átmérőjű készülék pillanatnyilag 96x128 pixeles felbontású képek megjelenítésére képes, 24 bites színtartományban. Sajnos a technikai hátteréről túl sok nem derült ki azon túl, hogy LED-megvilágítást használ. Talán a bemutató alkalmával majd többet is megtudunk.

Természetesen a fejlesztéssel jódarabig ellesznek még, így egyelőre semmit sem lehet tudni egy esetleges megjelenésről. Annyit azonban már elárultak, hogy többféle felhasználási lehetőségen is gondolkodnak, így például: utcai (reklám)tábla, otthoni képkeret, esetleg a későbbiekben akár még TV is lehet belőle, vagy telefon-kijelző. Bár ez még nyilván odébb van egy kicsit.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. gedezoli
2009.10.20. 13:20
VISSZA A HIRHEZ

Érdekes kis kütyü, bár még csak olyan asztali dísznek lehetne jó, és még kicsit hasonlít egy turmix gépre is. Érdekes így megadni a 3D-s kijelző pixel felbontását, nem lehet hogy a képet vetítő eszköz képessége ez a pixelkupac?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. YuGabe
2009.10.20. 14:57
Nem tudom szerkesztették-e azóta (szerintem nem), de az van odaírva, hogy ilyen méretű képek megjelenítésére képes a készülék.
Ami szerintem elég soványka, még ha prototípus is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Claymore
2009.10.20. 18:02
Hát ez nem egy nagy durranás. Majd ha élvezhető felbontásban csinálnak egy ilyet aminek nem lesz húsdaráló a teteje akkor ok. De képzeljen el mindenki egy ilyen tv-t a szoba közepére
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Hc Toxic
2009.10.20. 19:58
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. LavX
2009.10.20. 22:36
xxx-t jól lehetne rajta nézni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!