iPon Hírek

3D kijelző a Philipstől

Dátum | 2008. 06. 07.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Egymás után két méretben (52 és 22 hüvelyk) is bemutatja majd a Philips a WOWvx technológiáján alapuló 3D(-szerű) kijelzőit az idei InfoComm alkalmával. Amint azt a nevük is mutatja, a kijelzők fő különlegessége az, hogy "önmagukban" is képesek hiteles térbeli megjelenítésre, és ennek észleléséhez a nézőknek semmiféle különleges szemüvegre nincs szükségük.


A megjelenítés 2D-plus-Depth (2D plusz mélység) eljárást kombinálja a kifejezetten ilyen célokra kifejlesztett Declipse formátummal, ami végeredményben annyit tesz, hogy hagyományos (2D) képeket plusz "háttérinformációkkal tuningolnak fel" a minél valósághűbb 3D hatás elérése érdekében. Konkrétan a 22 hüvelykes változat 1680 x 1050-es WXGA felbontású LCD panelt használ (a képarány tehát 16:10), falra akasztható és asztali formában egyaránt kapható lesz. A fényessége 300cd/m2, a kontrasztráta 1.000:1, a válaszidő pedig 5 ms.

Természetesen ezeket sem a hétköznapi ember nappalijába szánják - egyelőre, legalábbis, hiszen az ára bizonyára a csillagokban lesz (bár erről pontos információ még nincs) -, hanem leginkább különböző kereskedelmi alkalmazásokhoz, így például hirdetőfelületnek, vagy épp játék céljára, kaszinókba. A megjelenésük a jelenlegi kilátások szerint az év utolsó negyedében várható majd. Egy kis adalék információ: link.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások