iPon Hírek

3D ready egybegéppel jelentkezik az Acer

Dátum | 2011. 04. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Acer kínálatában május folyamán egy új egybegép jelenik majd meg, amely 3D ready minősítéssel érkezik, azaz LCD panelje 120 Hz-es képfrissítési ráta mellett fog dolgozni. A szóban forgó termék az Aspire Z5763-as típusjelzést viseli és főbb specifikációit tekintve megegyezik majd a 3D támogatás nélkül érkező Z5761-es modellel.

A friss egybegép 23 hüvelykes képátlójú, 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemelő LCD kijelzővel rendelkezik, amely 120 Hz-es képfrissítési ráta mellett üzemel. A rendszer támogatja majd az Nvidia 3D Vision technológiáját, amelynek használata rendkívül egyszerű lesz, ugyanis a konfiguráció beépített IR adóval, valamint aktív 3D-s szemüveggel kerül a boltok polcaira, így már csak a 3D-s tartalmakról kell gondoskodnunk ahhoz, hogy kiaknázhassuk a technológiában rejlő lehetőségeket. Az egybegéphez Core i5-2400-as, Core i5-2500-as, illetve Core i7-2600-as sorozatú processzorok közül választhatjuk majd ki a számunkra és pénztárcánk számára legmegfelelőbb példányt. Rendszermemóriából 16 GB-nyi kerülhet a termékbe, a videokártya szerepét pedig GeForce GT 440M vagy GeForce GT 435M típusú megoldás töltheti be, szintén választásunktól függően. Az adatok tárolásáról akár egy 2 TB-os merevlemez is gondoskodhat, az optikai meghajtó szerepét pedig egy Blu-ray kombó megoldás tölti be.


A 3D ready újdonság a felsoroltak mellett Gigabtes Ethernet vezérlővel, 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel és 2.1-es Bluetooth vezérlővel is rendelkezik majd, de ezeken kívül tartalmaz egy 2 megapixeles beépített webkamerát, memóriakártya-olvasót, valamint két, egyenként 5W-os terhelhetőségű beépített hangszórót is. Amennyiben szükséges, úgy opcióként akár TV tunerrel is felszerelhető a konfiguráció.

Az Aspire Z5673 előtelepített Windows 7 Home Basic vagy Home Premium, illetve előtelepített Linpus Linux operációs rendszerrel kerül a boltok polcaira. A termék május közepén válik elérhetővé, ajánlott végfelhasználói ára pedig 999 angol font lesz. A konfigurációhoz természetesen vezeték nélküli billentyűzet és egér is jár majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!