iPon Hírek

3D-s nyomtató, lézergravírozó és CNC maró egy gépben

Dátum | 2015. 03. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A nemrég bemutatott érdekes 3D-s nyomtató után most itt van egy újabb különlegesség, ami tulajdonképpen háromféle eszközt egyesít egyetlen gépben. A BoXZY egy teljes értékű, termékek kisebb mennyiségben történő gyártására is tökéletesen alkalmas munkaállomás, amelynek fedélzetén nem csak 3D-s nyomtató, de lézeres gravírozó és egy CNC maró is helyet kapott. Az egyes funkciókat gyorsan és könnyen cserélhető komponensek biztosítják, így a termékkel költséghatékonyan lehet művészi alkotásokat létrehozni, de induló projektek prototípusainak legyártásához is kiválóan alkalmazható, ugyanis gyorsan, "gyártósori" minőségben lehet vele dolgozni.
A BoXZY mögött Justin és Joel Jonson áll, akik a termékkel egy költséghatékony, bárhol használható, helytakarékos munkaállomást akartak létrehozni, amit ráadásul mind a kezdők, mind pedig a profik hatékonyan használhatnak. Az újdonság költséghatékony mivolta annak köszönhető, hogy az egyes funkciókat cserélhető komponensek biztosítják, amelyek az "alapgéphez" csatlakoztathatóak, így a BoXZY sokkal olcsóbb, mint ha három különálló gépet használnánk a különböző feladatokra.
A BoXZY-hoz letisztult felhasználói kezelőfelülettel ellátott szoftver jár, ami mindhárom funkciót támogatja, így mindhárom üzemmódhoz kínál olyan vezérlési lehetőségeket és opciókat, amelyekre az adott területen szükség lehet. A kompakt, kis volumenű termékgyártásra is alkalmas munkaállomás sokféle anyag megmunkálására használható a műanyagtól kezdve a fán át egészen a nagysűrűségű fémekig.
A marógéppel készített termékek
A lézeres gravírozóval készített alkotások
A 3D-s nyomtató munkájának gyümölcsei
Az újdonság segítségével a vállalkozó szellemű "gyártópalánták" saját maguk készíthetik el a különböző projektjeikhez szükséges alkatrészeket, amelyek olyan minőségben, olyan precizitással kerülhetnek le a tárgyasztalról, mintha egy nagyüzemi gyártónál készültek volna. A BoXZY segítségével egyetlen munkaasztalon készíthetőek el a különböző projektekhez szükséges alkatrészek, így a termék gyártásának folyamata teljes egészében levezényelhető egyetlen gépen. A BoXZY akár még nyomtatott áramköri lapot is gyárthat.
A BoXZY készítői a Kickstarteren már megkezdték a támogatások gyűjtését annak érdekében, hogy a koncepcióból sorozatgyártásba kerülő, bárki által megvásárolható termék válhasson. Ehhez 50 000 amerikai dollárra van szükség, de már az első napon összejött több, mint 250 000 dollárnyi támogatás – és a kalapozásból még hátra van 29 nap. Az újdonság minden komponensével együtt most, a támogatói akció keretén belül 2499 dollárba kerül, szállítását pedig idén novemberben kezdik meg. Az egyelőre nem derült ki, hogy a termék végleges kiskereskedelmi ára hogyan alakul. A termék várhatóan CNC alapgépként is megvásárolható lesz, ekkor a másik két kiegészítőhöz feláras opcióként lehet hozzájutni.
Aki a BoXZY-val kapcsolatban további információkra is kíváncsi, látogasson el ide.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Fzoltan
2015.03.20. 11:59
A google mapset nem értem a háttérben, de egyébként az ötlet mindenképpen érdekes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Snowman
2015.03.20. 19:18
Mindenesetre nem tudom milyen prototípus fér el 15x15x20cm méretben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. enderson06
2015.03.21. 18:23
A google maps csak azért lehet a háttérben mert mondták a csajszinak hogy ne facebookot nyomkodja hanem ezt .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!