iPon Hírek

3D támogatással érkezik a legújabb Wind Top

Dátum | 2010. 07. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Elkészült az MSI legfrissebb egybegépe, amiről már februárban hallhattunk, de a pontos specifikációk, csak most derültek ki róla. A Wind Top sorozatú konfiguráció az AE2420-as típusjelzést viseli és 120 Hz-es képfrissítési ráta mellett működő kijelzőt tartalmaz, amelynek képátlója 23,6 hüvelykes. A ledes háttérvilágítású kijelző 3D támogatással érkezik (a sebessége miatt), 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemel, és ha ez még nem lenne elég, többérinteséses (multitouch) érintőképernyőként is funkcionál.


A gyártó a gépet egy 3,2 GHz-es Core i5-ös sorozatú processzorral, összesen 4 GB-nyi DDR3-as rendszermemóriával, valamint 1 TB-nyi adattároló kapacitással ruházta fel. A videokártya szerepét egy 1 GB-nyi fedélzeti memóriával rendelkező Mobility Radeon HD 5730-as egység tölti be, de hogy teljes legyen a kép, a rendszer még egy Blu-ray olvasót is tartalmaz.

A különleges egybegép hat az egyben kártyaolvasóval, 1,3 megapixeles beépített webkamerával és 802.11 b/g/n WiFi adapterrel egyaránt rendelkezik, sőt opcióként akár még TV tunerrel is felszerelhető. A rendszerben USB 3.0-s port, Gigabites Ethernet vezérlő és Bluetooth vezérlő is lapul, a tökéletes hangzásról pedig 5W-os sztereó hangszórópár, valamint egy 10W-os „mélynyomó” gondoskodik.

A tetszetős és erős újdonság ajánlott végfelhasználói árát egyelőre nem árulta el a gyártó.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. lhatvani
2010.07.07. 18:00
Ez se lesz olcsó. (bár ne lenne igazam)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. iker222
2010.07.07. 19:20
hát igen, szerintem vetekedni fog egy Mac árával.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. nattila77
2010.07.07. 20:58
akkor ehez shutteres szemüveg kell majd?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. felziusz
2010.07.07. 23:37
90% hogy shutteres szemcsi ekkora kijlzőmérettel és ilyen felbontással még nem tudák gyártani a másik technológiát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. prohlep
2010.07.08. 11:26
"valamint egy 10W-os „mélynyomó” gondoskodik"

Elsore viccesen hangzik, de valojaban ez nagyon is elegendo lehet a kozvetlenul a gep elott ulo ember szamara, ha a nem csak a mely-erosito 10W-os, hanem a mely-hangszoro is eleg nagy, mondjuk legalabb 3"-os, igen ruganyos peremmel.

Az mas kerdes, hogy a 2x 12"-os hangfalaimat altalaban 1w koruli kivezerlessel hallgatom. Iszonyatosan finom a hang. A mely nem duborog, nem nyuglodik. Hanem csak diszkreten de hatarozottan megszolal. Ez az, amit a manapsag szokasos 5"...8"-os melysugarzok NEM tudnak.

Mely hangnal nincs alternativaja a meretnek. Ezzel analog, hogy amikor egy fiu es egy lany kolcsonos szimpatiat erez egymas irant, akkor a szokasos egy oktav lany/fiu beszedmagassag tavolsag megno ket oktavra. A fiu a ferfiassagat hirdeti a melyebb hangfekvessel, a no pedig a noiessegenek nyitottsagat hirdeti a magasabb hangfekvessel.

Barati vagy egyetemi korben az egy oktav ket oktavra bovulesebol IS lehet egy-ket hetre elore tudni, hogy kik fognak jarni egymassal.

A konret keszulekrol el tudom kepzelni, hogy hatul van egy 3" melynyomo elhelyezve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. somakb
2010.07.08. 11:40
Köszönjök Prohelp a párkapcsolati hangmagasságváltozásról szerzett tanulmányaid megosztását. Én csak azt nem értem hogy miköze van ennek a mélnyomó hanglyához ahol a méretnek nincs alternatívája?

"Mely hangnal nincs alternativaja a meretnek. Ezzel analog, hogy amikor egy fiu es egy lany kolcsonos szimpatiat erez ..."

??? Komolyan mondom nem értem, hogy mitől analóg a párkapcsolatuk miatti hangmagsság megváltozása azzal, hogy minél nagyobb átmérőjű egy hangszóró annál alacsonyabb frekvenciákon tud megszólalni... annál hosszabb hullámokat tud nagyobb apmlitudóval generálni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Fzoltan
2010.07.08. 20:08
3"-os mélynyomó, ez vicc. 8cm. Az hol és kinek ad MÉLY hangot??? 20 és 30 cm-es hangszórók, na azok talán átfedik a frekvenciatartományt, szerencsére van itthon néhány belőlük...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Fzoltan
2010.07.08. 20:12
prohelp: azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy egy ilyen kicsi lapba belezsúfoltak egy valójában 10 wattos teljesítményű erősítőt (a többi alkatrész mellett)? Ez kb. olyan, mint amikor az autóba beszerelhető magnókra ráírják, hogy 4x45watt... aha, valóban...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Fzoltan
2010.07.08. 20:39
Hát csak abból indulok ki, hogy egy teljes DIN slot kell a kocsiban ahhoz, hogy kinyomjon magából 4x12 wattot, és hogy egy normális élvezhető zenét lejátszó 5x25 wattos asztali erősítő kb. 4x nagyobb, mint ez a "gép" fekve, és akkor még hol vannak az egyéb alkatrészek? De végülis akárhogy is nézem, összességében tetszetős gép, nem hiszem, hogy ha valaki ilyen gépet vesz magának, profi zenehallgatásra fogja használni, más célra, otthon filmet nézni, zenét hallgatni, "mindenes" gépnek teljesen jó. Egyébként nekem személy szerint tetszik ez a mindent-egyben tendencia, ez a jövő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!