iPon Hírek

3DMark 2016 Holiday Beta – A Futuremark karácsonyi ajándéka

Dátum | 2015. 12. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Futuremark egy meglehetősen érdekes karácsonyi ajándékkal kedveskedik a 3DMark sorozat rajongói számára, ez az ajándék pedig nem más, mint a 3DMark 2016 ünnepi bétája. Az új szoftvercsomag – mivel béta állapotú – még nem tartalmaz minden tesztet, valamint funkcionalitása sem teljes, viszont arra jó, hogy ízelítőt adjon mindabból, amivel a jövőre megjelenő teljes verziós app érkezik.
Óriási újítás a VRMark, ami a virtuális valóságot kiszolgáló hardver tesztelésében segít. A VRMark keretén belül négy klasszikus tesztjelenet fut le, amelyek alapvetően HTC Vive vagy Oculus Rift segítségével nézhetőek meg, de a bemutató kiadás VR headset híján akár monitoron is megcsodálható. Ebben a változatban a VRMark tesztkörnyezeteiben szabadon mozoghat a néző, és ez a változat még csak egy bemutatónak tekinthető, ami szórakoztatási célzattal futtatható, pontszámot egyelőre nem ad.
VRMark
Újítás, hogy a 3DMark 2016 esetében egy alaposan megújított, letisztult felhasználói kezelőfelület fogadja a tesztelőt, így könnyedén el lehet igazodni a különböző funkciók között. A kezdőlapon szerepel az adott konfiguráció számára ajánlott tesztprogram, amit azonnal lehet futtatni. Extra, hogy a Benchmarks lapon keresztül nem csak futtathatóak a különböző tesztek, hanem akár telepíthetőek is.
Home Screen
Az újraépített 3DMark tesztprogram egyik legfontosabb újítása, hogy lehetőséget ad a különböző tesztek önálló, igény szerinti telepítésére, így első letöltés alkalmával nem kell egy hatalmas, lassú internetkapcsolat esetén sokára megérkező szoftvercsomagot letölteni, elég csak a szükséges teszteket telepíteni. Jó hír, hogy a friss tesztverziók megjelenésekor sem kell egy hatalmas szoftvercsomagot beszerezni: a tesztmodulok egyenként, önállóan frissíthetőek.
Önállóan telepíthető és frissíthető tesztmodulok
A 3DMark 2016 Holiday Beta terjesztése a Steamen történik, így aki be akarja szerezni az appot, rendelkeznie kell aktív Steam felhasználói fiókkal. További megkötés, hogy az új 3DMark béta változatát csak azok tölthetik le, akik már rendelkeznek eredeti, jogtiszta 3DMark szoftverrel – aki csak az ingyenesen letölthető kiadást használja, sajnos ebből a körből kimarad, kivéve ha vesz egy teljes verziós 3DMarkot. Az app az újításokon felül a megszokott teszteket is tartalmazza, amelyek szabadon használhatóak, sőt, pontszámokat is adnak és a különböző eredmények összehasonlítására is biztosítanak lehetőséget. A nemrégiben beharangozott, sokak által várt GPU izzasztó Time Spy teszt ebben a kiadásban sajnos még nem szerepel. A béta beszerzéséhez az alábbi lépések elvégzésére van szükség: 1. Meg kell nyitni a Steam Library-t, majd a szoftver kiválasztása menüt 2. A 3DMark-ra jobb egérgombbal kattintva a Properties opciót kell választani 3. A megnyíló ablakban a BETAS fülre kell kattintani 4. Be kell írni az Access Code mezőbe a HappyHolidays kifejezést, majd a Check Code gombra kell kattintani 5. A legördülő menüből ki kell válaszani a "2016 & VRMark Preview" opciót 6. A béta letöltése megkezdődik A végleges kiadás a tervek szerint a következő év első negyedévében jelenhet meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. bobalazs
2015.12.21. 13:31
A béta beszerzéséhez az alábbi lépések elvégzésére van szükség:

VEDD MEG A 3DMARK-ot.
Majd kövesd a cikkben leírt utasításokat.
-.-
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. gtas
2015.12.21. 14:30
Lehetőséget ad a különböző tesztek önálló, igény szerinti telepítésére, így első letöltés alkalmával nem kell egy hatalmas, lassú internetkapcsolat esetén sokára megérkező szoftvercsomagot letölteni. Ezzel késtek konkrétan 10-15 évet. Manapság kinek okoz gondot pár száz megabyte-ot letölteni? Jó persze még mindig vannak olyan helyek ahol a net sebesség vetekszik egy 56k-s betárcsázós modemével de ott nincs is olyan gamer gép amire feltétlen szükséges lenne leszedni egy benchmark progit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. 5hR3kY
2015.12.21. 14:45
Milyen jó is ez így az ünnepekre! A Vér Istvánok tesztelhetik a karácsonyra kisírt gépet mint az állat, és sikoltozva bömbölhetnek a szülőknek, hogy gyenge gépet vettek nekik, mert kevés pontot hozott a tesztek alatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Sephirot83
2015.12.21. 15:17
Most néztem meg az itt található videót:
https://ipon.hu/hir/izzadni_fog_a_gpu_az_uj_3dmark_egyik_tesztjeben/35791

Hogy lehet az, hogy NVidia logó virít középen? Nvidiás vackok rosszak Amd-n, sőt még nvidián is általában Lásd pl csodás szőr szimuláció(witcher 3)

Nem függetlennek kellene lennie ezeknek a programoknak az íróinak mindkét gyártótól ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.12.21. 16:01
+1

Jövőre már NVMark-nak fogják hívni, és piros kártyákon el sem indul !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ZSORRO Sephi...
2015.12.21. 16:40
Ha jobban megnézed az a szponzor logoja és a megjelenítő keretén van nem a demoban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. tomchee gtas
2015.12.21. 18:47
Ezzel mondjuk, tudnék vitatkozni. Otthon is vannak még területek, (főleg határ menti települések, de nem csak ott), ahol nincs ki építve ADSL, így az egyetlen opció az antennás, vagy mobil internet, aminek meg vagy a sebessége borzalmas, (1-2 Mbit) vagy adat forgalom limites. ) De ettől független nem jelenti azt, hogy csóró az illető, csak szar helyen lakik, szóval lehet jó gépe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!