iPon Hírek

3Dmark eredmény, 3Dmark futtatása nélkül!

Dátum | 2008. 04. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Futuremark egy ötletes újítással jelentkezik: a vállalat megalkotta a VirtualMark névre hallgató szolgáltatást, amelynek segítségével megállapíthatjuk, hogy gépünk milyen eredményt ér el a 3Dmark szoftverekben anélkül, hogy lefuttatnák a kérdéses programot a rendszeren. A technológia webes alapokon nyugszik, ám nem szolgál olyan pontos eredménnyel, mint ha lefuttatnák a 3Dmarkot, de erre fel is hívja figyelmünket a Futuremark.

Az eljárás lényege, hogy a webes alkalmazás engedélyünkkel megvizsgálja számítógépünk összetevőit, majd a kapott listát összehasonlítja az ORB (Online Result Browser, vagyis On-line eredmény nézegető) adatbázisban szereplő több millió konfiguráció adataival. A miénkre legjobban hasonlító konfiguráció eredményeit megjeleníti a webes alkalmazás, így hellyel-közzel megtudhatjuk, hogy mire is képes a rendszer.


A Futuremark külön kiemeli, hogy a szolgáltatás által közölt eredmények nem 100%-osan pontosak, ugyanis a vizsgált és az összehasonlított rendszer között bizony lehetnek kisebb-nagyobb pontbeli eltérések. A webes szolgáltatás előnye a gyorsaságban rejlik: három lépés segítségével mindössze egyetlen perc leforgása alatt juthatunk használható eredményekhez anélkül, hogy 10 percet kellene várnunk a teszt lefutására. Az ötlet sok esetben hasznos, de ha pontos eredményre vagyunk kíváncsiak, akkor még mindig érdemesebb lefuttatni a jól bevált 3Dmark alkalmazások valamelyikét.

A Futuremark VirtualMark névre hallgató webes szolgáltatása az alábbi hivatkozásra kattintva érhető el: http://service.futuremark.com/virtualmark/start.action

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. J.o.k.e.r
2008.04.05. 21:06
vissza a hírhez

Jó a ötlet, de ha pontos infó kell, érdemesebb lefuttatni azt a 3Dmarkot... Más kérdés, hogy a játéktesztek hitelesebb képet adnak a rendszer képességeiről
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!