iPon Hírek

4 Gb-es, DDR2-1066 MHz-es Elpida Mobile Ram

Dátum | 2011. 04. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A japán Elpida bemutatta legfrissebb memóriachipjét, ami jelentős előrelépésnek minősül az előző generációs megoldásokhoz képest. A szóban forgó újdonság nem más, mint egy új DDR2-es mobil memóriachip, amely a gyártó Mobile RAM kínálatában foglal helyet.

A friss termék 30 nm-es csíkszélességgel készül és 4 Gb-es (512MB-os) kapacitással áll a különböző konfigurációk rendelkezésére. Az új memóriachip azért jelentős előrelépés, mert 30%-kal alacsonyabb energiafelvétel mellett üzemel, mint két darab 2 Gb-es memóriachip, emellett kevesebb helyet is foglal. A világ legkisebb 4 Gb-es LPDDR2-es memória chipje 1,2V-os üzemi feszültség mellett működik, méghozzá maximum 1066 MHz-es órajelen. Az alacsony fogyasztású újdonság főként mobil eszközökben kap majd helyet a nem is oly távoli jövőben, azaz okostelefonokban, és tábla PC-kben fogják majd felhasználni az Elpida különböző partnerei.

A 4 Gb-es, DDR2-1066 MHz-es LPDDR2-es memóriachip PoP (Package on Package), valamint FBGA tokozással lesz elérhető, de a gyártó magát a chipet külön tokozás nélkül is kínálja a partnerek számára, így azok gond nélkül építhetnek majd MCP (Multi Chip Package) típusú megoldásokat. Az MCP lehetőség alkalmazásának köszönhetően egy tokozáson belül több ilyen chip is elhelyezhető, ezáltal könnyedén biztosíthatják a gyártók az adott készülék számára a nagykapacitású  8 Gb-es vagy 16 Gb-es memóriachipeket. Az új 4 Gb-es DDR2-es Mobile DRAM memóriachipek rendkívül vékonyak, mindössze 0,8 mm-esek, így a multi-chipes, nagy kapacitást kínáló megoldások is helytakarékosan kivitelezhetőek.


Az új, 4 Gb-es Mobile RAM memóriachipek sorozatgyártása júniusban indulhat meg az Elpida hirosimai üzemében, viszont a termék mintapéldányainak gyártását már április folyamán megkezdik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. _DiEGO_
2011.04.08. 15:04
Mobilok törhetnek felfele DDR2 1066MHz . Következő a DC támogatás lesz
Azért nem semmi a technikai haladás ... mindenfele .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Blase19
2011.04.09. 08:33
Nem hiszem hogy érdemes lenne két csatornát építeni telókba, ki sem tudnák használni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. _DiEGO_
2011.04.09. 10:00
Okos teló ne csak okos , de gyors is legyen ... Proci is 1GHz-en ketyeg jópárban ... nincs technikai megállj
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Sturmtiger
2011.04.09. 23:40
Mondjuk durván fejlődünk, én még nagyfloppyval kezdtem ami akkora volt, mint a mostani egéralátátem, nemegész 1,5 MB tárolási kapacitással, erre most meg van micro SD, akár 16GB-ig. Mobilomban nem is tudom milyen proci volt (mármint az elsőben) memóriáról meg ne is beszéljünk... Kétsoros kijelzőhöz amugy sem kell nagy teljesítmény, és tessék ma már kétmagos a telefon is meg 1066-os ramok pörögnek benne... Durva na...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!