iPon Hírek

4 GB-ra növekedett az Android Market korláta

Dátum | 2012. 03. 07.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A keresőóriás akkorára növelte a piacterén az alkalmazások méretére vonatkozó korlátozást, hogy mostantól bármit feltölthetnek a fejlesztők, mivel a 4 GB-os maximális méretet egyetlen alkalmazás sem éri el jelen pillanatban.


Az új korlátozás főleg a játékfejlesztőknek jön jól, hiszen túlnyomórészt ezek lépték át az eddigi 50 MB-os plafont. Ezentúl már kétszer 2 GB plusz az eddigi 50 MB áll majd az applikációk készítőinek rendelkezésére. Ezt úgy kell elképzelni, hogy az Android package file-ok (APK) mérete ezentúl is legfeljebb 50 MB lehet, de mellé kiegészítő adatcsomagok is feltölthetőek majd. Ennek köszönhetően az alkalmazásfejlesztőknek nem kell saját szervereket üzemeltetni plusz tárhelyért. További újítás lesz, hogy ezután búcsút mondhatunk a WiFi-s korlátoknak is, és enélkül is letölthetőek lesznek az alkalmazáshoz tartozó adatcsomagok.

Ezeket a változásokat követően mindenki számára egyszerűbb lesz az élet, a szoftverfejlesztőknek sok költséget és vesződést spórolhatnak meg, a vásárlóknak pedig nem kell attól félniük egy nagyobb játék esetén, hogy mire letöltődik az alkalmazás, le is jár a 15 perces tesztidőszak, és ez súlyos ezreikbe is kerülhet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Bendzsi91
2012.03.07. 14:54
Már nem Android Market, hanem Google Play.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kajla_hun
2012.03.07. 17:12
Android Market név jobban tetszett
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. 620hun
2012.03.07. 19:08
Ráadásul a GO Launcherben most meg ott virít a zombi Market ikon, ami sehova sem vezet, és nem lehet törölni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!