iPon Hírek

4 GB RAM és 4000 mAh-s telep jellemzi a Lenovo K80-at

Dátum | 2015. 04. 28.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Lenovo ezúttal egy olyan okostelefonnal rukkolt elő, ami a felsőkategória határán fog egyensúlyozni gigantikus kapacitású rendszermemóriával és akkumulátorral. Ez a készülék a specifikációját tekintve egyértelműen az ASUS ZenFone 2 közvetlen riválisa lesz, ami elsőként látta meg a napvilágot 4GB-nyi rendszermemóriával.
A Lenovo K80 leginkább figyelemfelkeltő vonása tehát a 4 GB-os RAM, amivel a rendszer vidáman gazdálkodhat még igazán extrémnek nevezhető körülmények között is. Ennyi memória mellett a felhasználó már nem csak a programok esetében váltogathat szabadon, hanem a legdurvább androidos játékok közötti oda-vissza ugrás sem jelent gondot. Arról, hogy a megfelelő sebesség is meglegyen a telefon használata közben, egy Intel Atom Z3560 lapka próbál majd gondoskodni. Ez a chip négy Silvermont magot vonultat fel, amelyek legfeljebb 1,83 GHz-es órajelig mehetnek el, a grafikus feladatokért pedig egy PowerVR G6430 felel a színfalak mögött. A háttértárral sem spóroltak a tervezők, nem kevesebb mint 64 GB-nyi tárhellyel várja a vásárlókat az okostelefon, és még bővíteni is lehet microSD kártya segítségével. A Lenovo készít egy szerényebb költségvetésű konfigurációt is, aminél mind a tároló, mind pedig a rendszermemória meg lesz felezve, ennek megfelelően ott 2 GB RAM-mal és 32 GB-os háttértárral kell számolni. Ha már a belbecsnél tartunk, vegyük szemügyre a gép kapcsolati képességeit. A K80 egy integrált 4G LTE modemmel érkezik, ami a teljesítményét tekintve a négyes kategóriába sorolható, vagyis 150 Mbps-os letöltési sebesség elérését támogatja. Ezen felül van még a tarsolyában kétsávos Wi-Fi (802.11 a/b/g/n), Bluetooth 4.0 modul, A-GPS vevő és az FM rádióról sem kell lemondani. A készülék két SIM-et tud kezelni, így még több potenciális vásárló figyelme irányulhat rá. A Lenovo legfrissebb üdvöskéje egy 5,5 hüvelykes megjelenítőn tárja majd a felhasználók elé a különböző tartalmakat. A felhasznált panel kifogástalan minőséggel fog szolgálni, ami az IPS technológiának és az 1080p-s felbontásnak köszönhető. Az operációs rendszer szerepét az Android 5.0 tölti be. A Lollipophoz a Lenovo több hasznos alkalmazást is hozzáadott, és az extra tartalmakban sem szenved hiányt a Vibe 2.0 UI, így a vásárlók már az első bekapcsolásnál szinte minden alapvető dolgot a kezük alatt tudhatnak, nem feltétlenül kell programok keresgélésével kezdeni a rendszer belakását. A K80 két kamerával lett ellátva, azonban csak a főkameráról beszélt részletesen a Lenovo. Ez az egység 13 megapixeles fotók készítésére biztosít lehetőséget, és egy optikai képstabilizátorral is ellátták a tervezők, így aztán jóval kevesebb olyan fényképpel lehet számolni, amit rosszul sikerült, mert bemozdult, és a videófelvételek is sokkal simábbak lesznek ettől. Az utóbbi esetben egyébként Full HD támogatással szolgál az okostelefon. A hátlapra került egy dupla LED-es villanó is, ami nagyon jól fog jönni fényhiányos környezetben. A videóhívásokról annyit azért érdemes megjegyezni, hogy valószínűleg ilyen téren sem fog csalódást kelteni a gép, és legalább HD minőségről beszélhetünk.
Ahogy az már a bevezetőből kiderült, az újdonságnak nem lesz gond az üzemidejével, hiszen egy igencsak nagy akkumulátorra lett bízva. A hátoldala mögött egy 4000 mAh-s kapacitású telep fogadja a kíváncsiskodókat. Sajnos a Lenovo semmilyen adattal nem szolgált arra vonatkozóan, hogy nagyjából mire is lesz ez elegendő, viszont enélkül is sejthetjük, hogy puszta telefonálással valószínűleg kb. 30 órát is átvészelhet, vegyes használattal pedig biztosan el fog menni akár 3 napig is. A kövér akkuból sokan arra a következtetésre juthatnának, hogy egy bumfordi eszközről beszélhetünk, pedig ez egyáltalán nem így van. Mindössze 8,5 milliméterre emelkedik ki a síkból a K80 – a tömegére mostanáig nem derült fény. A gépezet három különböző színben kerül majd a boltok polcaira; fekete, ezüst és piros kivitel alkotja a kínálatot. A Lenovo K80 értékesítése napokon belül kezdetét veszi, elsőként a vállalat hazájában, Kínában lesz megvásárolható. Az ajánlott fogyasztói ára 290 dollárban lett meghatározva, azok, akik ezt sokallnák, dönthetnek a 2 GB-os variáns mellett, az a modell pontosan 300 jüannal lesz olcsóbb, ami kb. 50 dollárnak felel meg, vagyis azért 240 dollárt fognak elkérni. Arról egyelőre nem beszélt a Lenovo, hogy más régiókat mikor érhet el a K80.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. Tibike1993
2015.04.28. 14:22
Na, ebbe van minden.... az viszont érdekelne, h a mérethez miért csak 8,5 mm van írva?? Egy picit hülyén néz ki, mégha tudni is lehet, h az a vastagság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. DemonDani Tibik...
2015.04.28. 14:32
Mert a többi része nem ismert a térfogatának.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. FaL
2015.04.28. 14:33
belbecs 5*
külcsín 2,

Azon felül meg nem értem, hogy miért ennyire ritka az IP5+7+ a telefonok körében. Annyira adja magát, erre csak kb. a Sony meg ritkábban a Samsung csinál víz- és porálló mobilokat.
LG G Flex 2 is mindenben tetszik, rögtön mennék is megvenni de e feature nélkül nem kell. Így várhatok az Xperia Z4-re, ami nem lett annyira szebb és jobb mint vártam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Philo FaL
2015.04.28. 16:50
Hiába csinálnak papíron víz és porálló telefonokat, ha nem garis az ilyen jellegű meghibásodás.
Nem más, mint parasztvakítás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. TheEnginee... Philo
2015.04.28. 16:57
Én már úsztattam a Z1C-met...
Semmi gondja nem volt. Külön poén "fényképezni" (ezt inkább szűz dokumentációnak tartom telefonnal...) víz alatt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. tarkatehen TheEn...
2015.04.28. 17:09
Jaja, nekem is volt már nem 1x víz alatt a z2.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.04.28. 19:14
Ha megkapja az IP tanúsítványt akkor nem csak papíron víz- és porálló. A garancia meg értelmes használatra van, amellett nem fogja a víz és por tönkretenni. Én sem vittem a Z-met könnyűbúvárkodni nyaraláskor, viszont nem egyszer volt, hogy szarrá áztam, még az alsógatyámból is facsarni lehetett a vizet, a telefonomnak mégis semmi baja nem lett a megázás közbeni használattól (és igen, néha szakadó esőben is kénytelen vagyok használni) Ez a feature egyáltalán nem parasztvakítás, egy teljesen megalapozott és létező igény kielégítése.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. hellego
2015.04.28. 19:14
Nekem is víz alá került a Z1-em annó.. oszt 35e-be fájt.. :-(
El is adtam rögtön....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Smooth44
2015.04.28. 21:59
Tetazős... az ára is rendben van. Bár max 5" átlóval és 720as felbontassal bőven elég lenne. Úgy az első droidos készülék lenne hosszú idő után, amiért pénzt adnék

Persze, ha vízálló lenne, wp10 futna rajta, 2GB ram, 5" 720p, ugyanekkora akku, 32gb belső, és max 200usd, már szaladnék is vásárolni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. raiden
2015.04.28. 23:29
jó lesz az 280$-nak is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. SgScorpion Smoot...
2015.04.30. 00:05
Ember, neked elment az eszed?
Lumia+tok azt kész

Nem tudom, hogyan fog szerepelni, hisz a Dellnek is a legnagyobb problémája az x86-os proci...

Sajna a magyar nyelv ilyen szegényes, de a waterproof és a water resistant között óriási különbség van... Samsung sose csinált waterproof készülékeket...

Majd, ha megoldják, hogy víz alatt is irányítható a telefon, akkor értelmét is nyeri a vízállóság, addig is egy olcsó tok is megteszi helyette... a hatás ugyanaz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!