iPon Hírek

4 lappal készül a P55 startra az ASRock

Dátum | 2009. 08. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel alig több, mint egy hónap múlva indítja útnak legfrissebb lapkakészletét és processzorait, amelyek a kereskedelem fő áramában kaphatnak majd helyet. A vállalat  a P55-ös lapkakészletekkel és a négymagos Lynnfield processzorokkal már lényegesen nagyobb vásárlóközönséget fog meghódítani, mint amekkorát a csúcskategóriás Core i7-es modellekkel és az X58-as alaplapokkal sikerült, így az újdonságok zökkenőmentes rajtja létfontosságú szereppel bír.

Az ASRock mérnökei már készen állnak a P55-ös lapkakészlet startjára: a vállalatnál nem kevesebb, mint négyféle újdonság várja a megjelenést, amelyek tulajdonképpen komplett P55-ös kínálatot alkotnak. Az újdonságok között megtaláljuk a P55 Deluxe, a P55 Extreme, a P55 Pro és a P55M modelleket egyaránt, amelyek közül az első három ATX, míg az utolsó termék micro-ATX formátummal büszkélkedik.

A P55 Deluxe modell a gyártó felsőkategóriás megoldása a témában, az alaplap 16 fázisú tápellátással, négy darab DDR3-2600-as memória foglalattal és három darab PCI Express x16-os slottal van felszerelve, utóbbiaknak köszönhetően így CrossfireX és SLI rendszerek építésére egyaránt lehetőség nyílik. A P55 Extreme modell esetében már „csak” nyolcfázisú tápellátás van jelen, ezen kívül a termék specifikációit tekintve megegyezik a Deluxe változattal.

A P55 Pro esetében szintén nyolcfázisú tápellátás, viszont már csak két darab PCI Express x16-os slot áll rendelkezésre, egyéb tulajdonságait tekintve ez az alaplap az Extreme verzióra hasonlít. Végül, de cseppet sem utolsó sorban, érkezik majd egy mATX formátumú P55M alaplap is, amely két darab PCI Express x16-os slottal, négy darab DDR3-2400-as memória foglalattal és két darab eSATA csatlakozóval lesz ellátva.

A Windows 7 ready alaplapok első példányai már a hónap végétől kezdve feltűnhetnek majd a különböző üzletek polcain.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Norbert09
2009.08.03. 16:55
VISSZA A HIRHEZ

Jó kis lapok lesznek ezek is, látszik, hogy az ASRock már eléggé felfejlődött a nagy alaplapgyártók közé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Senbonzaku...
2009.08.03. 16:58
A felső 2 elég durva deszka lesz... Nem is tudtam, hogy az Asrock is tud jót csinálni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Joachim21
2009.08.03. 18:20
Ezek akkor is csak Asrock lapok lesznek. Nemrég olvastam egy X58as Asrock lapról egy tesztet, és sokadik kísérletre sikerült vmi olyat csinálniuk, amire azt mondták a teszterek, hogy ez már igen, ráadásul olcsó is lesz a többihez képest. Én azért óvatosan kezelném ezt a márkát továbbra is, ha alaplap akkor egyre inkább a Gigabyte felé hajlok, miután az ASUSszal vannak kellemetlenségeim.
A teszt amit írtam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. imi93
2009.08.03. 20:57
amúgy csak 1 x16-os pci-e a másik kettő 8x-as vagy 4-x-es
a szinezésből gondolom
nem tudom mért írja mindegyik gyártó x16-osnak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Eugor
2009.08.04. 01:17
Joachim21
ASRock ide vagy oda.Kellemes minőséget és teljesítményt nyújt neked megfizethető áron.Nekem ASRock A770CROSSFIRE lapom van.16k volt és tele van minden lóral ami csak kell egy átlag felhasználónak.Régen tényleg valami rettenet volt de mára már megérett hogy versenyezzen akár a Gigabyte-al
Kiemelném a két nagy kedvencemet

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Mode...&s=Archives
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Mode...&s=Archives
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Joachim21
2009.08.04. 06:25
Na ilyet tényleg nem látni sok helyen ... de inkább egy jól felszerelt 1 foglalatos lapot választanék! :lol:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. badclyde
2009.08.04. 09:31
Én az Asusban csalódtam, az asrockban is.
Ami eddig tapasztaltam az Asrockokkal, hogy mindig van szinte valami kellemetlen de legalább bosszantó hibájuk. Elszállt ide vezérlő, szériahibás lan chip..pufi kondenzátorok.., tűzforró déli híd és emiatt fagyogató gép...bla bla...

Asus M2n-sli-on dolgozom..a hangkártya egy negyed óra múlva elkezd zavaróan recsegni...volt ,hogy 1-2 óra múlva, meg bezajosodott és frekvencia zongorázásba kezdett, újra kellett a gépet indítani! És halkan hallgattam, még csak az sem lehet ,hogy túlmelegszik. Sajnos nagyon kellemetlen...

Amire soha nem tudtam problémát rámondani, az az Abit volt.
AN-M2 és Nf7-esekhez volt szerencsém. Hibátlan tökéletesen összerakott daraboknak mondanám őket.

Most gigabyte lapot használok. Sikerült kiakasztani, pedig ez is egy szép ultra durable, szilárdtest kondenzátoros tisztességes alaplap.. 4 szálas kódolás 4x100% prociterhelés során az everesttel figyeltem a hőmérsékelteket, aztán egy nagy "feladat nem válaszol" lett a vége.. Lehet ,hogy a 460 Super B táp kifulladt? aligha hiszem.
az everest nélkül viszont minden oké volt... Akkor hogy is van ez?!?!


Persze soha nem delux meg extreme alaplapokat használok.
Mára már asrockot soha nem vennék.

Talán ha irodába kellene, oda is agyonintegrálva, nagyon olcsón, egy legolcsóbb sempron procival..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!