iPon Hírek

4 millió dolláros bírság filmlinkelő oldalaknak

Dátum | 2008. 05. 26.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

A Cinematube.net-re és a ShowStash.net-re, két korábban ismeretlen weboldalra ami kalózfilmeket indexelt a weben 4 millió dolláros bírságot szabott ki a bíróság.

A ShowStash esetében az MPAA szóvivői szerint az oldal szerzői jogokat sértett meg azáltal, hogy "aktívan keresett, azonosított, gyűjtött, szervezett, indexelt és megjelenített az oldalán hivatkozásokat mozgóképek és televíziós műsorok kalóz változataira, amik egy másik oldalon találhatóak, és internetfelhasználók így megtalálhatják a tartalmakat."

Mindkét oldal azonnal lekerült az interneről, a ShowStash.net átirányítja a felhasználóit egy parkolt domain-re, a Cinematube.net oldalon pedig egy rövid szöveges üzenet áll, valamint egy átirányítás az MPAA egyik oldalára, ahol legális lehetőségek vannak kilistázva, ha filmeket vagy TV-műsorokat szeretnénk megnézni.

Úgy látszik mostmár nem lehet csupán azzal kibújni a felelősség alól, hogy "mi nem tároljuk a fájlokat, csak összegyűjtjük amit a felhasználók maguktól is megtalálnának az interneten". Ezt mutatja a TorrentSpy esete is, ami 110 millió dolláros büntetést zsebelt be.

John Malcom az MPAA vezérigazgatója a következőt nyilatkozta: "Ezek az ítéletek azt bizonyítják, hogy a stúdiók nem tétováznak hogy erőteljesen adjanak hangot véleményüknek bírósági eljárás keretében az ilyen típusú oldalak ellen."

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. benkó
2008.05.26. 10:49
Ezzel az erővel a Googlet is meg lehetne szüntetni, mert ha beírom a film címét mellé a torrent kulcsszóval akkor elsőként kilistázza a mininovát vagy a torrentreactort.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!