iPon Hírek

40-fős csatákkal és 60fps-sel jön a Star Wars: Battlefront

Dátum | 2015. 04. 20.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A hétvégén bemutatkozott a Star Wars: Battlefront, és többeknek már lehetőségük is adódott kipróbálni a játékot. Ennek megfelelően megtudtunk számos információt, amik alapján úgy tűnik, hogy habár némileg hasonlít majd az anyag a Battlefield-játékokhoz, itt azért jóval többről van szó egyszerű modnál. Eleve eltűnnek a Battlefield 64-fős harcterei, ehelyett legfeljebb 40-en eshetünk egymásnak. A Battlefront alapvetően a klasszikus trilógia idején játszódik majd, ennek megfelelően választhatunk a Lázadók és a Birodalom között. A Battlefront többféle karakterosztályt vonultat fel, melyek közül néhányat már az előzetesben is láthatunk - az egyik például jetpacket használ, míg a másik egy hordozható erőteret rak le, amivel megvédi társait. Akció közben bármikor válthatunk majd az FPS és a TPS nézetek között, a karaktereink felszerelését és külsejét pedig bizonyos mértékben testre szabhatjuk majd. Patrick Bach, a DICE vezetője elmondta, a játékosok igénylik, hogy egy bizonyos határig szabadon állíthassák össze karakterüket például több idegen faj kombinációjából, és szerinte ez még illeszkedik a Star Wars-univerzumba is. Azonban olyan karakterek is játszhatók lesznek, mint Darth Vader, vagy Boba Fett, akik önmagukban képesek lehetnek megfordítani egy-egy csata kimenetelét. Az ő kinézetükön is állíthatunk majd, de erősen korlátozott mértékben - nem aggathatunk például rózsaszín köpenyt Vader nagyúrra.
A készítők alapvetően a földi és járműves harcra koncentrálnak, így például vezethetőek lesznek olyan ikonikus lépegetők is, mint az AT-ST és az AT-AT. A különálló űrharc ezúttal kimarad, azonban ez nem jelenti azt, hogy nem repkedhetünk majd, az X-Wingek, TIE Fighterek és akár a Millenium Falcon pilótafülkéjébe is beülhetünk egy kis kergetőzős lövöldözés erejéig, ezek a légi ütközetek azonban a Battlefieldhez hasonlóan simán a légkörben zajlanak majd, nem az űrben. A Battlefrontban nem lesz klasszikus értelemben vett egyjátékos történet, ehelyett különböző "bevetéseken" vehetünk részt akár egyedül, akár kooperatívan. Hogy ez pontosan miként fog működni, az egyelőre nem tiszta, de ha tippelnem kéne, akkor a Titanfallhoz hasonlóan. A lényeg tulajdonképpen az, hogy a játék teljes mértékben működni fog botokkal is, így tehát nem kell online lennünk egy kis lövöldözéshez. Sőt, amikor offline indulunk bevetésekre, akkor elérhető lesz az osztott képernyő, így a kanapéról egy barátunkkal vethetjük bele magunkat az akcióba. Ami a bolygókat illeti, egyelőre a Hoth, a Tatooine és a Sullust biztos, valamint az is, hogy két héttel az új film bemutatója előtt érkezik majd egy ingyenes DLC, ami behozza az friss előzetesben is látott sivatagos Jakku planétát. Az előrendelők egyébként ezt a DLC-t mindenkinél hamarabb, december 1-jén kapják meg, mindenki másnak december 8-ig kell várni. A végleges játék természetesen számos játékmódot vonultat majd fel, némelyiket kisebb játékosszámmal, szűkebb pályákon. A DICE azt is megerősítette, hogy a Battlefront mindkét konzolon 60fps-sel fut. Végül pedig következzen a teljes bemutatkozó előzetes:
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. sirdani566
2015.04.20. 17:42
Szeretm a Battlefieldeket, és ezt a játékot még csak boldogabban vártam, mert az előzetes ígérgetések alapján úgy tűnt, mintha technikailag egyenértékű lenne egy Battlefield 5-el. De ez szerintem sajna csak egy újabb Battlefield Hardline lesz... Úgy értem, anno arról volt szó, hogy lesz olyan, hogy földi egység beleszól az űrcsatába (mondjuk, sejtettem, hogy nem lesz normálisan megcsinálva, max valami béna script erejéig aztán kész), de most ez se lesz, viszont ami a legjobban fáj, hogy régebben még arról is volt szó, hogy 64+ osak lesznek egyes játékmódok. Erre meg nemhogy a 60-at nem tartják, de még 40-es is lesz max?! Azért BF-ekben igenis érezni a különbséget egy 40-es és egy 64-es szerver között.
Annyira idegesítő, hogy minden új játék korlátozott, lebutított, legyengített, legkönnyített csak hogy jobban passzoljon a nextgenes konzolok portfoliójába...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. gombabacsi
2015.04.20. 17:48
hát ez se így fog kinézni mire kijön
amúgy meg single-t akarok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. sirdani566
2015.04.20. 18:08
remélem, hogy igazad van

csak attól félek, hogy (számomra valamilyen érthetetlen ok folytán (gazdaságilag, nem technikailag)) először konzolokra fejlesztenek, és a pályák 40 fősen lesznek ideálisak méretileg, útvonalilag, járművileg, stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Kerty
2015.04.20. 18:46
Valahogy majd lenyelem a keserű pirulát, hogy nincs űrcsata, de az isten szerelmére egy kis optimalizálást próbáljanak meg összehozni végre...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. marc.loedi
2015.04.20. 19:07
Szerintem teljesen mindegy, hogy 40 vagy 64 játékos lesz a támogatva, az EA keze alól jön ki, szóval sz*r lesz ez akárhogy is (legalábbis az elején), de dlc lesz bőven, amiatt nem kell aggódni. Na meg az, hogy nincs űrcsata, nem tudom erre mit mondjak...

(De azért reménykedem, hogy nem nekem lesz igazam)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. kihaennem
2015.04.20. 20:54
BF4: 64 Player és FPS. Ez meg egy dogfight játék lesz, nulla fps nézettel.
EA hivatalos oldaláról van az infó!
"We are focus on dogfight and flight Battle"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.04.20. 21:09
All your base are belong to us!

Szép kis hivatalos oldal lehet, ahol így törik a nyelvet

Ismét kérdezem kedves IPON! Mikortól lehet előrendelni nálatok a SW:BF-t?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. marc.loedi FaL
2015.04.20. 21:18
Feltételezem, hogy előrendelnél, ezért kérdezted a dátumot. Ebben az esetben szépen kérlek, mindent, csak azt ne tedd, mert így támogatod az EA-féle mocskos üzletpolitikát. Nagy beharangozás, meggyőző előzetes (ami mellesleg nem gameplay footage). aztán majd amikor megjelenik, lehet csodálkozni, hogy félkésznek hat a játék, tele buggal... Nem beszélve, hogy van alapból pár pálya és a gyári néhány pályán kívül a többit vedd meg dlc formájában. És az által, hogy mindenki előrendel, csak szemet hunyunk ezek felett, nem késztetjük változtatásra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.04.20. 22:46
Tudom, én is az összes játéknál az előrendelés ellen vagyok. Ez viszont kivétel, ez STAR WARS, méghozzá BATTLEFRONT! Eleddig megvolt az összes battlefield, a 3-al kicsit szívtam, a 4-el úgy megégettem magam, hogy csak na, Hardline már nem is érdekelt és a kövi számozott részt is jóval csak megjelenés után fogom megvenni. Viszont ezt akkor sem tudom kihagyni, az pár kedves szó, minden túlélési ösztönömet kiiktatja, a józan észt felülírja... "A long time ago in a galaxy far, far away..."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. gezu1025
2015.04.20. 23:33
Nem értem az előre fikázókat. Először is a hardline-t elsősorban már nem a DICE hanem a Visceral Games csinálta (látszik is). Másodszor mindegyik BF-re a bad company 2 után egyre kevesebb időt kaptak.

Ellenben ezt igen régóta fejlesztik, ráadásul az új téma miatt biztos, hogy nagyobb lelkesedéssel, elvárásokkal (önmagukkal szemben). Nem lesz ez olyan rossz.

Igaz számomra a DICE következő nagy dobása a Mirror's Edge 2 lesz, amit szerelemből csinálnak évek óta. Abban van minden reményem, hogy nem szúrják el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Shinjiii
2015.04.21. 11:32
Ezt figyelembe véve gezu-nál a pont. Mirror's Edge-re és a Battlefront-ra sokkal több idő áll rendelkezésre, és ne feledjük, a DICE-t kihagyták a Hardline fejlesztéséből, így az az idő is a SW-ra töltetett. Ezek ellenére akkor sem hiszek senkinek, majd csak a szememnek.
Mikor volt már az az idő, amikor beszartam a BF3 láttán, istenem. Újra olyat akarok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. predike07
2015.04.21. 19:56
Ezek a képek szépen mutatnak csak kár,hogy a valósághoz sok közük nincs.Főleg az utolsó kép az kegyetlen szép de így még évekig nem fog kinézni játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. i2k010
2015.04.22. 15:33
Nincs klasszikus Single Player. Bekaphatják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. predike07
2015.04.22. 15:41
Az igazi battlefieldnél ez számit klasszikusnak.Sose volt single rész max csak botokkal.Legalább is az én emlékeimben így él,hogy a régiek csak is kifejeztten multis mapokból álltak és azon lehetett botokkal rohangálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Trolltaxi
2015.04.23. 16:33
A Sony jön a Planetside 2-vel PS4-re is. Az ott nem 40, meg 64-es szerver, hanem többezres. OK, egy-egy bázis és környéke akkora, mint máshol egy map, és nem ekkora területen van többszáz ember oldalanként (vagy ha igen, azt bizony megérzi a szerver és a kliens is).

De meg lehet csinálni. És most még mindig az a nagy szó, hogy 40, vagy 64?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kiskoller Troll...
2015.04.23. 18:01
Nah, azért a PC-n is évek óta szenved a PS2, hát még playstation-on.

Amúgy sohasem a játéktér mérete, játékosok száma a lényeges, hanem ezek ÉS a grafikai részletesség mértéke.

BF3 szintű grafikával a PS2-nek is erőmű kell. És még úgy is lagol a szerver, mert nem bírja a terhelést, és szaggat a kliens, mert alacsony az fps.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!