iPon Hírek

40 hüvelykes OLED-ek jövőre

Dátum | 2009. 05. 11.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Összeállt a Panasonic és a Sumitomo annak érdekében, hogy jelentős mértékben meggyorsíthassák az OLED-képernyők fejlesztési folyamatát. Az összefogás eredményeképp a Panasonicnak igen jó esélye lehet a versenytársai lekörözésére.

Így ugyanis olyan erőforrásokhoz nyerhetnek hozzáférést új partnerüknek köszönhetően, amelyek segítségével akár 40 hüvelykes, vagy még annál is nagyobb OLED-képernyőkkel rukkolhat elő a 2010-es költségvetési évére.

Arról egyelőre még nem nyilatkoztak, hogy az új fejlesztéseket TV-készülékek gyártására is felhasználják-e majd, de legalábbis a Samsung, a Sony és a többiek mindeddig leginkább csak 27 hüvelyk körüli OLED TV-méretekkel számoltak az idei évet illetően. Ha tehát a Panasonic komolyan ki kívánja aknázni az új előnyét, úgy feltehetőleg nem hagyja ki ezt a lehetőséget sem.

Szerves természetének, valamint annak köszönhetően, hogy maguk a pixelek szolgálnak fényforrásként, az OLED-képernyőknek néhány éven belül valóban lehet esélyük az LCD-k leváltására, lévén nem csak hogy jobb kép- és színminőséget biztosítanak, de a fogyasztásuk is alacsonyabb; a Panasonic és a Sumitomo közös becslései szerint 2015-re egy OLED-képernyő mindössze harmadannyi áramot igényel majd, mint egy ugyanakkora LCD.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. mtrx220
2009.05.11. 13:47
VISSZA A HIRHEZ

láttam samu led-es tévét netes boltban, samu - majd' 400e huf volt az a darab... 40" szóval nem lesz olcsóbb ez sem gyanítom.
cserébe viszont alig kér enni, sokkal jobbak a kontrasztjai, és tartósabb is.
egyenlőre örülök, hogy ha az 1080p modellek ép árszintre süllyednek, nem hogy máris az újat vegyem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. taripocok
2009.05.11. 17:55
nekünk van egy 107cm es LG plazmatévénk,van rajta energiatakarékos funkció,4 fokozata van,a fényerőt meg a kontrasztokat szabályozza,4es fokozaton a legalacsonyabb a fogyasztása,mi úgy használjuk itthon,70 és 80 watt körül van a fogyasztása és ezt konektorba dugott fogyasztásmérővel mértük.Sztem azért nem fogyaszt olyan sokat,kipróbáltam a 72cm es katódsugárcsöves tévénken (CRT) is,az is LG,az is kb ugyanennyit fogyasztott normálisan beállitott szinek és fényerő mellett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. StevyXIX
2009.05.12. 00:18
Jah de 4-es fokozaton mennyit fogyaszt? Min 200 watt lehet. Egy ugyan ilyen képméretű LCD Tv lehet fele annyival is beéri.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!