iPon Hírek

40%-kal gyorsabb az új, Mac-es Opera

Dátum | 2009. 06. 05.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Letölthető az Opera legújabb, 10-es sorozatszámú böngészőjének Mac-es változata, amely - természetesen - még gyorsabb, számos új funkciót kínál, és a felhasználói felületét is tovább finomították, alakították.

Külön örülhetnek a korlátozott sávszélességgel netezők, mivel ők hatványozottan tapasztalhatják meg a fokozott gyorsaság előnyeit. Átméretezhetővé tették a fülek sávját, valamint a gyorshívó-gombok "tárcsáját" is személyre szabhatóvá tették, így immár csak 4, vagy akár 25 weboldalt is elérhetünk egy kattintással, valamint tetszés szerinti hátteret is tehetünk a "tárcsa" mögé.


Külön kiemelték a böngésző motorjának fejlesztéseit, amelynek nyomán nem csak az általános teljesítmény növekedett 40%-kal, de az olyan erőforrásigényes oldalak támogatottsága is erősen javult, mint amilyen például a Gmail és a Facebook. Utóbbi kapcsán említésre érdemes még az újonnan beépített helyesírás-ellenőrző is, amely akkor lép működésbe, ha például a Facebook-ba, vagy egy blogba írunk - vagy akár webes mailt fogalmazunk.

Fejlesztették továbbá a hibakezelést is, mégpedig oly módon, hogy kiakadás esetén az Opera azonnal újraindul és automatikusan visszahozza-helyreállítja az összes fület, amit használtunk, valamint egy jelentést is ír a hibáról, amit aztán továbbíthatunk az illetékesek felé, ha úgy látjuk jónak.

Átméretezhető lett a keresőmező is, hogy bármit is keresünk, annak biztosan jól láthassuk minden részletét, valamint a fejlesztőket is megörvendeztették egy sor új eszközzel, plusz javított debugginggal, DOM-szerkesztéssel és HTTP-fejléc-vizsgálattal. Az új béta Mac OS X 10.3-mal és minden annál újabbal kompatibilis, és innen tölthető le.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. holika
2009.06.05. 17:38
VISSZA A HIRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!