iPon Hírek

40 millió Vista licensz 100 nap alatt

Dátum | 2007. 05. 17.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZOFTVER

A januári Vista kiadás óta eltelt 100 nap alatt, a Microsoft közel 40 millió Windows Vista licenszt értékesített - jelentette be Bill Gates a 16. WinHEC konferencián.

"Múlt hétig közel 40 millió másolatot adtunk el. Ez kétszer olyan gyors elterjedés, mint ami a Windows XP kiadása után volt." - mondta Gates. A 40 millió Windows Vista 78 százaléka valamilyen prémium változat, ami többek között fejlett szolgáltatásokat és Aero felhasználói felületet jelent. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a Windows XP kiadása óta eltelt években jelentősen nőttek a személyi számítógépek száma, nőtt a piac, ezért nem biztos hogy ez a szám egyértelműen a régi operációs rendszernél nagyobb sikert jelent.


Bill Gates emellett bejelentette, hogy a Longhorn kódnevű szerverekbe szánt operációs rendszere megkapta végleges Windows Server 2008 nevét. A névadással kapcsolatban Gates a következőt mondta: "Sokat gondolkoztunk a neven. Rengeteg ötletet kipróbáltunk, de csakis a Windows Server 2008 felé húz a szívünk."

Gates öröme ellenére a Microsoftnál nem mindig mentek túl rózsásan a dolgok. Februárban Steve Ballmer az új operációs rendszer kezdeti eladásainak a lassúságát a kalóztevékenységekkel okolta. Aztán márciusban a szoftvercég bejelentette, hogy a kiadás óta eltelt időszakban több mint kétszer annyi licenszt adtak el a Vistából, mint ugyanekkora idő alatt a kiadás után a Windows XP-ből.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.05.17. 08:58
A januári Vista kiadás óta eltelt 100 nap alatt, a Microsoft közel 40 millió Windows Vista licenszt értékesített - jelentette be Bill Gates a 16. WinHEC ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!