iPon Hírek

400 dolláros Windows 8-as noteszgép érintőkijelzővel

Dátum | 2013. 05. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Viszonylag olcsó, érintőkijelzővel is ellátott Windows 8-as noteszgépekkel már manapság is találkozhatunk, elég csak az ASUS VivoBook X202E-re gondolni, amely a Newegg kínálatában már 499,99 dollárért elérhető. Az Acer ebben a hónapban egy ennél is olcsóbb noteszgépet mutat be, amely 11,6 colos képátlójú, érintő támogatással is ellátott LCD kijelzőt alkalmaz, operációs rendszerként pedig Windows 8-at használ. A 399 dolláros notebook pontos paraméterei egyelőre nem ismertek, de a DigiTimes gyártói forrásokra hivatkozva elárulta, hogy miken spórolhatott az Acer, hogy létrehozza ezt a szemtelenül olcsó noteszgépet. Az első dolog, ami hozzájárult a költséghatékonysághoz, az az, hogy a 11,6 colos képátlójú LCD kijelző Gorilla Glass helyett Winstron Glass réteget kapott, ami 10%-kal olcsóbb riválisánál (igaz, cserébe strapabíróság tekintetében is elmarad a népszerű üvegrétegtől). Mivel noteszgépről van szó, az érintőkijelzőnek nem feltétlenül kell annyira strapabírónak lennie, mint például egy tábláénak, így itt meg lehetett spórolni néhány dollárt. Pont utóbbi miatt lehet az, hogy a Winstron Glass eléggé széles körben elterjedt már a noteszgépek piacán. A költségcsökkentéshez az a tény is hozzájárult, hogy a 11,6 colos, illetve ennél kisebb képátlójú LCD kijelzővel érkező termékek esetében a Microsoft kedvezményt ad a Windows 8 licencdíjából. Amennyiben az Acer illetékesei jó stratégiát találtak ki, úgy a friss termék remek alternatíva lehet mindazoknak, akik öregecske, Windows XP-vel vagy Windows 7-tel rendelkező noteszgépüket egy modernebb, de költséghatékony, érintő támogatással is felvértezett notebookra szeretnék lecserélni. Ehhez persze kompromisszumokra van szükség, azaz költséghatékonyan kell összeválogatni a különböző komponenseket. Az 500 dolláros VivoBook X200E esetében az ASUS mérnökei egycsatornás memóriatámogatással, lassú merevlemezzel és egy közepes képminőségű, gyenge betekintési szögeket kínáló TN panellel érték el a kívánt árszintet. Mivel az Acer az újdonságával eleve 100 dollárral alacsonyabb árszintet céloz meg, így aligha várható, hogy a termék jobb lesz a fentebb említett Asus notesznél.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. jozsefm
2013.05.05. 20:09
Inkább az érintés érzékeny kijelzőt hagyták volna el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. tibaimp
2013.05.05. 20:22
úgy van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. HeverAdam
2013.05.06. 03:23
Kedves iPon! Nektek a 400 dollár vagyis a 90.000 forint az mióta számít olcsónak?
Az lehet, hogy spóroltak a gorillás hülyeség kijelzőn de azért akkor is eléggé nagy ára van!! Ennyiért akkor inkább egy iPad minit vennék mert az is van ennyi meg talán erősebb is (gondolom). Bár egyikre sincs pénzem meg egyébként sincs rájuk szükségem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. t-si
2013.05.06. 09:50
Akkor:90000ft nem sok egy 11 inches laptop-ért. Egy-két évvel ezelőtt ez a méret pontosan a könnyű mozgathatósága miatt klasszisokkal többe került.Itt nem a használhatatlan netbookokra gondolok. Kettő:nézz elsőnek utána, és megtudod, hogy a win8-át érintőképernyőre optimalizálták. Anélkül is működik, de pontosan a legjobb funkciókat bukod nélküle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. aAron_
2013.05.06. 13:52
ennek csak akkor van értelme ha ki lehet fordítani a kijelzőt, úgy hogy lehessen tabletként használni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. madcaptain
2013.05.06. 14:14
ez mind szép és jó a de lényeg hiányzi ka cikkből. Mi van a gépben?? Atom szutyok? vagy brazos származék? Vagy valami komolyabb proci? Milyen VGA, mennyi RAM, háttértár stb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm
2013.05.06. 19:58
Ebben a méretben egyetlen jó döntés van, ha x86, az AMD Temash SoC. Azt szerintem mégegyszer a MS se meri bevállalni hogy atomot használjon valamire, söralátéten kívül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!