iPon Hírek

45 nm-es AMD processzorok 2008-tól

Dátum | 2007. 12. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD manapság sorozatosan anyagi és technikai gondokkal küzd, ennek ellenére a vállalat bizakodóan tekint a jövő felé. A legfrissebb információk szerint az AMD első 45 nm-es csíkszélességgel készülő processzorai várhatóan már 2008. első felében debütálhatnak a piacon.


Az AMD egyik illetékese John Pellerin, aki a technológiai fejlesztésekért felelős részleg igazgatója,  az International Electron Device Meeting nevezetű rendezvényen adott nyilatkozatában kifejtette, hogy az AMD a tervek szerint 2008. első felében kezdi meg új, 45 nm-es gyártási technológiával készülő processzorainak gyártását, ha minden a tervek szerint alakul.  A  45 nm-es egységek gyártását az AMD Fab 36-os gyárában végzik majd Drezdában, mivel ez a gyár megfelel az új gyártási technológia által támasztott követelményeknek.
A jelenlegi hírek szerint a 2008.-as év elején debütálnak a Phenom processzorok első TLB bug nélküli változatai is, amelyek már B3-as revízióval rendelkeznek.

Az értesülések szerint a távolabbi jövőben, azaz valamikor 2010. körül kezdi meg a vállalat a 32 nm-es processzorok gyártását. Reméljük, addigra valamelyest sikerül kimásznia a jelenlegi "gödörből" a vállalatnak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.03.07. 17:45
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!