iPon Hírek

45 nm-es négymagos Phenomok novemberben?

Dátum | 2008. 04. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD háza táján mostanában nagy a mozgás: a vállalat B3-as revízióval ellátott processzorainak hárommagos és négymagos változatai egyaránt forgalomban vannak, ezeken kívül a cég üzleti platformja is úton van. Az AMD a sok teendő mellett a 45 nm-es csíkszélességgel rendelkező Phenomok fejlesztésére is sok időt fordít: a legfrissebb hírek szerint már akár novemberben is debütálhat az első két 45 nm-es gyártási technológiával készülő Deneb kódnévre hallgató processzor.


A két 45 nm-es egység tehát az idei év novemberében kerülhet forgalomba, ám rajtuk kívül néhány új 65 nm-es csíkszélességgel rendelkező példány is készül. A 65 nm-esek között jelen lesz a Phenom X4 9950, amely 2,6 GHz-es órajelen üzemel majd, illetve rajta kívül két energiatakarékos modellt is piacra dob a gyártó, ezek 9150e és 9350e típusjelzéssel lesznek ellátva.

Visszatérve a 45 nm-es csíkszélességgel rendelkező processzorokhoz, az első két újdonság 2,4 GHz-es és 2,8 GHz közötti órajellel fog rendelkezni. A processzorok 6 MB harmadszintű gyorsítótárral, HyperTransport 3.0-s támogatással és 95W-os TDP-vel érkeznek. A legfrissebb, nem hivatalos forrásból származó értesülések szerint úgy tűnik, hogy a gyártó a vártnál hamarabb kezdi el alkalmazni az AM3-as processzorfoglalatot, amely DDR3-as memóriatámogatást hordoz magában. (A pletykák szerint a 45nm-es processzorok már nem AM2+-os, hanem AM3-as foglalatba fognak illeszkedni. Persze ez még csak híresztelés.)

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások