iPon Hírek

45 nm-es Phenomok DDR3 támogatással

Dátum | 2008. 07. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD legfrissebb szerver processzorokkal kapcsolatos útitervéből kiderül, hogy a gyártó a többprocesszoros rendszerekbe szánt Opteronok esetében majd csak 2010-től kezdi meg a DDR3-as memóriatámogatás alkalmazását a 6- és 12 magos Sao Paulo és Magny-Cours processzoroknál. Ezzel egy időben két különböző forrásból származó értesülés is azt állítja, hogy a vállalat az asztali processzorok piacán ennél jóval hamarabb be fogja vezetni a DDR3-as memória modulok támogatását a Phenom processzorok piacán.

A CHW illetékesei szert tettek egy AMD útitervre, amely arról szól, hogy a vállalat 2008. negyedik negyedévében, illetve 2009. elején dobja piacra első DDR3-as memóriatámogatással rendelkező termékeit. Egy másik, a sokszor "furcsa" információkkal szolgáló oldal, a Fudzilla is megerősítette az értesülést, szerintük az AMD 45 nm-es csíkszélességgel készülő Phenom processzorai, amelyek a Deneb magra épülnek, DDR2-es és DDR3-as memóriatámogatással egyaránt el leszek látva.


Ennek ellenére ne nagyon számítsunk olyan alaplapokra, amelyek DDR2-es és DDR3-as memóriák fogadását egyaránt lehetővé teszik. Az ok egyszerű: a DDR3-as memóriatámogatás kiaknázásához AM3-as processzorfoglalat szükséges, amelybe teljesen más lábkiosztással és tokozással rendelkező processzorok passzolnak majd, mint a jelenlegi AM2-es és AM2+-os foglalatokba. Egyszóval készülnek majd 45 nm-es AM2+-os Deneb egységek, amelyek DDR2-es memóriatámogatással bírnak, valamint AM3-as Deneb processzorok is, amelyek pedig DDR3-as memória modulok kezelésére képesek, legalábbis a dolgok nem hivatalos állása szerint ez lesz a helyzet.

Az Intel következő generációs Nehalem processzoráról is kiderült egy új információ: a processzor csak és kizárólag DDR3-as memóriákkal fog együttműködni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. leviske
2008.07.02. 13:21
vissza a hírhez

"Az ok egyszerű: a DDR3-as memóriatámogatás kiaknázásához AM3-as processzorfoglalat szükséges, amelybe teljesen más lábkiosztással és tokozással rendelkező processzorok passzolnak majd, mint a jelenlegi AM2-es és AM2+-os foglalatokba."

Ez számomra némi magyarázatra szorul...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2008.07.02. 15:32
Azért az Intelt sem kell félteni... vannak LGA775-ös alaplapok, amik lazán meg sem tudnak mozdítani egy Core2-t. :rolleyes: Arról nem is beszélve, hogy a Nehalem-el egyszerre két foglalatot vezetnek be és majd lehet választani, hogy tuningolni akarsz-e (felárért cserébe), vagy nem.

Majd fogsz még sírni, mikor felárat kell fizetni az X58-ért, mert P55-ben nem fog illeszkedni a kiszemelt proci. :lol:

J.o.k.e.r: Hát ezt akkor baromi jól összehozták... :mellow: Eddig csak olyan híreket olvastam, hogy a lábkiosztás ugyanaz marad, mint az AM2+ esetében csak a memóriatámogatás bővül és Denebek mind AM2+, mind AM3-as alaplapokba illeszkednek majd.

Nem látom sok értelmét, akkor miért adják ki két féle lábkiosztással... Indíthatnák már autómatikusan AM3-as alaplapokkal, a chipset-en nem múlik. 2009Q1-ben elvileg már jönni is fognak a 790-es DDR3-as slotokkal ellátott alaplapok. :blink:

Mind1, majd meglátjuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!