iPon Hírek

45 nm-esek lesznek a kétmagos Phenomok

Dátum | 2008. 06. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Tavaly, az AMD Phenom processzorainak megjelenése előtt számos olyan pletykát hallhattunk, amelyek arról szóltak, hogy az AMD a Phenom X4 egységek kétmagos változatait, valamint FX márkanévvel ellátott felsőkategóriás verzióit is piacra dobja. A kétmagosok nem jelentek meg, ám helyettük a vállalat bemutatta a Phenom X3 típusjelzéssel ellátott hárommagos processzorait. Az újdonságok megjelenésével továbbra is 145 és 235 dollár között helyezkednek el a Phenom termékcsalád tagjai, így némi űr tátong az AMD kínálatában.


A legfrissebb hírek szerint az AMD kétmagos Phenomjai a 45 nm-es csíkszélességre történő átállás előtt egészen biztosan nem jelennek meg, pedig a korábbi útitervek még arról számoltak be, hogy a vállalat május vagy június folyamán dobja piacra első kétmagos Phenomjait, amelyek 65 nm-es gyártási technológiával készülnek. A Phenom X2-es egységekre sajnos még várni kell, addig alternatívaként jó választás lehet egy Athlon X2 5600+-os egység is. Az AMD április folyamán még úgy tervezte, hogy a 45 nm-es processzorok gyártása a nyár folyamán indulhat meg. Reméljük, ezt az ütemet valóban tartani tudja a vállalat. Az AMD 45 nm-es processzorainak szállítása nagyobb mennyiségben majd csak az idei év negyedik negyedévében indul meg. Az ASUS forrásai szerint a 45 nm-es egységek megjelenése előtt az AMD további, magasabb órajelen üzemelő Phenom processzorokat is piacra fog dobni.

A DigiTimes szerint az AMD 45 nm-es csíkszélességgel készülő processzorokat tartalmazó útiterve alapján úgy tűnik, hogy a Deneb FX modellek felfrissítik majd a vállalat jelenlegi felsőkategóriás kínálatát. Az Intel Nehalem processzoraival kapcsolatos tervei alapján viszont szinte biztos, hogy nem lesz könnyű dolga a AMD-nek a piacon az új Deneb FX processzorokkal sem.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Alamos
2008.06.12. 17:58
Hát amikor 2 nagy közül lehet választani nem azt kéne ordítani, hogy pfújjj az egyik, haljon éhen és menjen a susmába.
Ez több területre is igaz, nem csak a proci, de ott van a videokártya is, az alaplapból szerencsére több választék van, chipsetből is. Hangkártyából sajna nincs nagyon sok választék és erre Creative válasza micsoda? Én vagyok kb. az egyeduralkodó, úgyhogy mindenki... Magyarán drivertámogatást lesd meg. Alig van hozzá. Illetve lassan jön ki.
Ha ez lenne a proci meg videokártyáknál is, akkor...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Alamos
2008.06.12. 19:06
Sajna ez nem teljesen így működik. Azért egy pár milliárd dolláros cégnél, ha eladnak teszem azt havonta 50 millió dollárért terméket, és abból kifizetik az anyagokat, a gyártást meg ilyeneket marad a haszon, amiből fizetik a cégen belül a további költségeket, legyen az áram, dolgozók bére, reklámok stb.
Ezen felül marad a profit, amit a részvényesek között szétoszt a cég, majd valahova befekteti. Ez elég széles lehet hiszen a fejlesztése újabb termékeknek is szóba jöhet, de ez lehet hardveres és szoftveres is. Emellett még akár meggyőzhetne vele játékfejlesztőket, de ahogy a másik fórumban láttad a játékszoftverek nem olcsók.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Dice
2008.06.12. 21:25
Akkor legalább figyelj oda mások mit írnak, és talán tanulhatsz belőle. Majd ha a drága core 2 duo procid 35ről hirtelen feludrik 100ra mert megszűnt az AMD akkor megbánod amit kívántál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2008.06.12. 21:45
Kérek Tisztelettel Mindenkit, hogy aki nem ért hozzá, az ne is szóljon hozzá a cikkhez. :unsure:

Elképesztő, hogy egyesek milyen idióta és nem mellesleg felesleges hozzászólásokkal bombázzák a topikot. :huh: És itt nem arról van szó, hogy valaki Inteles, vagy AMD-s...ATi-s, vagy nVIDIA-s... Egyszerűen arról, hogy valaki jártas-e az IT iparban, vagy nem és , hogy rendelkezik-e olyan iQ hányadossal, hogy felfogja a hírt, vagy sem.

Halkan megjegyzem az egyik hozzászóló kolegának, hogy attól, hogy kijönnek a 2magos CPU-k, még nem fog megszűnni a 3magosok gyártása, sem a 4magosok-é. ^_^ És nem ártana felfogni, hogy a versenyjogi hivatal sem nézné jó szemmel, hogy az AMD megszűnik... ha az AMD megszűnik, akkor valószinűleg az Intelt feldarabolják, ezért valószinűleg az Intel lesz az utolsó aki hagyná, hogy megszűnjön. :lol:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!