iPon Hírek

450GB-os csúcs-HDD a Hitachi-tól

Dátum | 2008. 04. 17.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Saját állítása szerint a 15.000RPM-es kategóriában a világ legnagyobb kapacitású merevlemezével rukkolt elő a Hitachi: amely, mint látható, 450GB tárolására képes, és a cég tesztjei szerint az elődjénél mintegy 30%-al gyorsabb soros átvitelre képes.

Az új meghajtót elsősorban szerverekben vagy tároló-alkalmazásokban való alkalmazásra terveztek, ahol sok felhasználónak kell hozzáférnie nagy adatmennyiséghez - így például online tranzakció-feldolgozásnál és intenzív adatbázis-átfésülések alkalmával teheti magát különösen hasznossá.

A 15K450 kódnévre hallgató új darab 3,6ms-os átlagos keresési-, és mindössze 2ms-os lappangási idővel büszkélkedhet - amit egyfelől a benne alkalmazott merőleges mágneses rögzítési eljárásnak köszönhet, másfelől pedig a magas pörgési sebességnek és a 16MB-os adatpuffernek.

Boltokba várhatóan június végén kerül - 3GBps sorosan csatolt SCSI-, vagy 4GBps üvegszálas csatorna-interfésszel, "kinek mi tetszik"-alapon. Árról - talán nem meglepő módon - nincs hír, de ahogy az ilyen top-termékek esetében lenni is szokott, nyilván úgyse számít senki különösebb olcsóságra.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások