iPon Hírek

4Afrika - érdekes projekt a Huawei - Microsoft párostól

Dátum | 2013. 02. 13.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az afrikai országok jelenleg a világon a legdinamikusabban fejlődő piacok, amik szinte minden új technológiára nyitottak. Ez meglepő is lehetne, de egyáltalán nem az. Ezeken a területeken ugyanis eddig szinte nyoma sem volt a fejlődésnek, viszont az elmúlt időszakban több nagy gyártó is erre vette az irányt, és mindenki az eszközöket nem sajnálva próbál az "ismeretlen" vevőkörnek kedvezni. A Windows Phone sem új a földrészen, a vásárlók a HTC, a Samsung és a Nokia termékei közül válogathattak eddig. Ráadásul a 4Afrika kezdeményezés sem újdonság, mivel a Lumia 510 és a Lumia 620 modellek segítségével a Microsoft Kenyában és Nigériában is sok segítséget nyújt a helyi lakosoknak a rendszer megismeréséhez. A Nokia erős jelenléte nem véletlen, Afrikában ugyanis a finnek még most is piacvezető szerepet töltenek be, köszönhetően annak, hogy az eladott mobilok 90 százaléka "featurephone", vagyis butamobil, abban pedig a Nokia a legjobb.

A Huawei 4Afrika viszont kiemelkedő lesz. Ez az első olyan okos eszköz, ami a kontinens számára egyedileg fejlesztett és kivitelezett megoldásokat tartalmazza. A Microsoft 4Afrika kezdeményezése a fekete kontinens meghódítását tűzte ki céljául. A telefonra előre telepítve lesznek olyan alkalmazások, amik az afrikai fejlesztők keze munkáját dicsérik, és az itt hasznosnak bizonyuló tartalmakat nyújtják a lakosoknak. Valamint egy külön, piacspecifikus bolt is készült, ahonnan további applikációk tölthetőek majd le. Az árazásról pontosan nem esett szó, valószínűleg kedvezőbben alakul majd, mint a Huawei Ascend W1-é, ami lényegében ugyanez a modell, csak nemzetközi kivitelben. Ez jelenleg a legolcsóbb Windows Phone 8-at futtató gép, és 300 dollárba kerül. Afrikában viszont az elsődleges célközönség a diákok, kisvállalkozók, fejlesztők lesznek, nekik pedig a 300 dollár még biztosan a lélektani határon túl van. A gépezet hét országban válik elérhetővé a hónap vége előtt. A kék, piros, fekete és fehér árnyalatok között Angóla, Egyiptom, Elefántcsontpart, Kenya, Marokkó, Nigéria és a Dél-afrikai Köztársaság lakói válogathatnak. A motorházban semmilyen változás nincs, sőt, igazából a külső jegyek is csak a hátlapon feltüntetett típusjelzésben különböznek az Ascend W1-hez képest. Egy 4 hüvelykes megjelenítőt kapunk tehát 800 x 480 képpontos felbontással, a háttérben pedig a MSM8230 dolgozik az 1,2 GHz-es dupla Krait maggal. A 10 milliméteres házban két kamera kapott helyet, a tárhely pedig 4 GB-os méretet öltött. Jean-Philippe Courtois, a Microsoft International elnöke megelégedését fejezte ki a program alakulásával kapcsolatban - elmondta, hogy a cége a legjobb pillanatot választotta az afrikai piacok meghódítására. Ráadásul a piackutatók véleménye sem elhanyagolható, és ők is arról számoltak be, hogy Afrikában az okostelefonok lehetnek az elsődleges internet elérésre alkalmas eszközök.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. madcaptain
2013.02.13. 10:06
Ez mind szép de ezt nem lehet megenni, ergo az éhező afrikainak nem segítség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. HUFEUR
2013.02.13. 18:46
madcaptain:

Nem csak az éhezőkön lehet segíteni, persze lehet az fontosabb lenne, de akkor ennyi erővel az árvákat vagy akárkiket sem szabad anyagilag támogatni, mert valakik meg éheznek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. meridaboy
2013.02.14. 16:06
Hogy segíteni kell-e a rászorulókon nem is kérdés!
DE!
Nem feltétlenül és nem minden esetben az a jó megoldás ha
"kenyeret adnak a szájába" a rászorulónak (hiszen így folyamatos segítségre szorul), hanem lehetőséget teremtenek arra, hogy saját maga javítson a sorsán s ez által másokén is!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!