iPon Hírek

5 éves lett a YouTube

Dátum | 2010. 05. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A YouTube, ami mára a világ elsőszámú videómegosztó portáljává nőtte ki magát, tegnap ünnepelte ötödik születésnapját. A jelenleg a Google tulajdonában lévő videómegosztó rengeteg változáson ment át az elmúlt évek során és számos hasznos funkcióval bővült, amelyeknek köszönhetően modern, megbízható és a felhasználók körében igen-igen népszerű szolgáltatássá nőtte ki magát.


A YouTube béta verziója 2005 májusában indult és igen hamar népszerű videó streaming szolgáltatássá vált az átlagfelhasználók körében. A vállalatot 2006 vége felé 1,65 milliárd dollárért felvásárolta a Google, aki azóta a szolgáltatást továbbfejlesztette, így annak keretein belül már professzionális tartalmak is elérhetőek. A legfrissebb YouTube-ot érintő változás már készülőben van: hamarosan videó kölcsönzőként is funkcionál majd a weblap, így még fontosabb szerepet tölthet majd be a videómegosztók piacán. A videókölcsőnző szolgáltatás tesztüzeme már sikeresen lezajlott. A közelmúlt fontos újításai között szerepel az is, hogy a videómegosztót egy ideje magyar kezelőfelülettel is elérhetjük.

 


Természetesen nem múlhat el az ötödik születésnap ünneplés nélkül: a YouTube illetékesei egy videóval ünneplik a szolgáltatás fennállásának ötödik évfordulóját, amely az elmúlt öt év főbb eseményeit foglalja össze, valamint létrehozták a YouTube Five Year csatornát is, amely a felhasználók által készített videók segítségével mutatja be, hogy az elmúlt évek során mekkora hatást gyakorolt a YouTube az ő életükre és szokásaikra.

A Google sem ül a babérjain

Az internetes keresőszolgáltatásáról ismert cég nemrégiben megújította találati oldalát, így kategóriák segítségével még hatékonyabbá tehetjük az eredmények rendezését, vagyis a számunkra releváns találatok jelennek meg a listában minden egyes keresés alkalmával. A vállalat fordító szolgáltatása is átalakult: néhány napja már beszélni is tud a Google Translate, méghozzá magyarul is.

A következő és egyben utolsó jelentősebb változás a Squared szolgáltatást érinti. A szolgáltatás közel egy éve mutatkozott be először, ami a legfrissebb fejlesztések jóvoltából hatékonyabbá vált és intelligens keresési funkciókkal bővült. A Squared angol nyelvű kérdésre, illetve kifejezésre angol nyelvű válaszokat próbál adni, méghozzá úgy, hogy a beírt kifejezésre nem linkekekkel, hanem a különböző, az adott témában talált weboldalakról összegyűjtött információk alapján konkrét válasszal szolgál.

A másik fontos újítás a Squared esetében az, hogy a kereső algoritmus az adott angol nyelvű kifejezéshez kapcsolódó angol szavakat gyűjt össze a bal oldali oszlopban, a "Something Different" menüpontban. Ennek köszönhetően az adott témakörben sokkal gyorsabban és hatékonyabban böngészhetünk a találatok között. A Squared magyar nyelvű változatára sajnos még várni kell.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. axe
2010.05.17. 16:25
Boldog Szülinapot!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Merwenus
2010.05.17. 17:06
Jahm, de mióta a google megvette azóta rohamosan csökken a felhasználó élmény

Értem ezalatt, hogy most már mindenre rányomják a VIOLATION, vagy NOT AVAILABLE IN YOUR COUNTRY, és az egyéb faszságokat, hogy ők minél több pénzt sajtoljanak ki belőle (mert ugye a google egy veszteséges cég -.-).

Sajnálom, hogy ennyire híres lett, és hogy nem egy másik, "független" videómegosztó portál lett népszerűbb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. HUNrobar
2010.05.17. 19:58
Csak az a probléma, hogy a Google azt veszi meg, amelyik népszerűbb. Olyan nincs, hogy egy kiemelkedően népszerű portál független marad, mert vagy megveszi valaki a népszerűsége miatt, vagy önmaga válik ilyenné, szintén ebből az okból kifolyólag
Egyébként én imádom a Youtube-ot, és nem az ő hibája, hogy ilyen jogszabályoknak kell megfelelnie..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kolondrum
2010.05.17. 20:00
5? én azt hittem öregebb, pár éve van netem. Akkor ő akkor nem is volt olyan húúú de régi dolog? A kérdés költői!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. axe
2010.05.17. 20:37
ha azt írja h a te országodban ilyen meg olyan akkor www.anonymouse.org onnan elvileg jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!