iPon Hírek

50 százalékos profitnövekedés a Microsoftnál

Dátum | 2010. 10. 29.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Emelkedett a Microsoft árfolyama tegnap, a zárás utáni kereskedésben azt követően, hogy a cég közzétette harmadik negyedéves gyorsjelentését. Az amerikai szoftveróriás nettó eredménye több mint 50 százalékkal ugrott meg az előző év azonos időszakához képest, ami felülmúlta az elemzői konszenzust is. 5.

4 milliárd dolláros nettó eredménnyel zárta a Microsoft 2010 harmadik negyedévét, ami több mint 50 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az eredmény részvényenként 0.

62 dollár lett, ami meghaladta a 0.

55 dolláros elemzői várakozásokat. A cég bevételei szintén felülmúlták a konszenzust, 16.

2 milliárd dollárt értek el a várt 15.

8 milliárd dollárhoz képest. A kétszámjegyű növekedés annak köszönhető, hogy a vállalatok technológiai költekezése fellendül és a vezetőség prognózisai szerint a cégek IT költekezése erős maradhat a Microsoft folyó pénzügyi évének végéig (2011. június). Továbbra is azt láthatjuk majd, hogy a vállalatok technológiai költekezése mind a hardverek, mind a szoftverek területén erősödik. Ez pedig a fő hajtóerőt jelenti számunkra - nyilatkozta a Microsoft pénzügyi igazgatója, Peter Klein. Egyes elemzők véleménye szerint a Microsoft kilátásait illetően negatív, hogy a fogyasztók személyi számítógépek helyett táblagépeket és okostelefonokat vásárolhatnak. A cég azonban még azt közölte, hogy egyelőre még nem igazán lehet azt mondani, hogy a személyi számítógépek kárára növekednének a táblagépek eladásai. Az eredmények közzétételét követően a Microsoft részvényei 3.

4 százalékos pluszba lendültek a zárás utáni kereskedésben.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. axe
2010.10.29. 13:25
ctrl+c ctrl+v grat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!