iPon Hírek

500$-ért keres keresztapát a PC-k új nemzedéke

Dátum | 2007. 07. 08.
Szerző | Gabriel
Csoport | FŐ EGYSÉG

Nem kevesebb, mint 500 dollárt ajánlottak fel a fejlesztők annak, aki a legjobb nevet adja a PC-k új nemzedékét képviselő prototípusnak.

A University of Maryland kutatói elmondták, hogy az új technológia az egy chipen belüli párhuzamos adatfeldolgozáson alapul, amivel a jelenlegi személyi számítógépek átlagos műveleti sebességének a százszorosát is meg tudják valósítani.


A prototípust Uzi Vishkin professzor és kollégái fejlesztették ki az egyetemhez tartozó Clark School of Engineering-en.

Charles Leiserson, a számítástechnika és a műszaki tudományok professzora Massachusetts Institute of Technology-n úgy fogalmazott, hogy "az egychipes szuperszámítógép prototípusa egy igen fejlett algoritmikus elmélet alkalmazásával oldja meg a könnyen programozható többmagos számítógép megépítésének gyakorlati problémáját. Vishkin chipje valóra váltotta az eddig csak elméletben létező elképzeléseket."

Vishkin szeretné minél jobban ráirányítani a közönség figyelmét az új technológiára, ezért mindenkit meghív egy névadási pályázatra, ahol az a név lesz a győztes, amelyik a legjobban kifejezi az új gép párhuzámos számítási képességét éppúgy, ahogy mindazokat a páratlan lehetőségeket is, amelyeket elérhetővé tesz.

A győztes tehát nem csupán 500 dollár díjazásban részesül, de egyben abban a dicsőségben is, hogy ő lesz az új technológia névadója. Neveket szeptember 15.-éig lehet beküldeni a http://www.eng.umd.edu honlapon.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.07.08. 12:16
vissza a hírhez

Ön minek örülne jobban? Ötszáz dollárnak, vagy a dicsőségnek, hogy Ön adhat nevet a személyi számítógépek új generációjának? Ezúttal szerencsére nem kell választani, mindkettő ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!