iPon Hírek

500 GB-os laptop HDD a Samsungtól

Dátum | 2008. 01. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Hitachi után most a Samsung is bemutatta vadonatúj, 500 GB-os tárolókapacitással rendelkező laptop merevlemezét, amely SpinPoint M6-os típusjelzéssel büszkélkedik. A vállalat ezzel együtt egy bejelentést is tett, amely szerint a jövőben akár 1 TB-os tárolókapacitással ellátott notebook merevlemezek is készülhetnek.


A Samsung új merevlemeze a világ első olyan 2,5 hüvelykes laptop HDD-je, amely megfelel a 9,5 mm-es magasságot előíró ipari szabványnak. A Samsung újdonságának bejelentése pár nappal az után történt meg, hogy a Hitachi Ltd. bemutatta szintén 500 GB-os tárolókapacitással rendelkező notebook merevlemezét, amely februártól kezdve elérhető lesz kereskedelmi forgalomban is.

A Samsung Spinpoint M6 500 GB 3 darab, egyenként 166 GB-os merevlemeztányérból épül fel, a tányérok percenként 5400 fordulatot tesznek meg. Az M6-os meghajtók 8 MB gyorsítótárral vannak felvértezve, az egységek SATA II-es csatolófelület segítségével kapcsolódnak a rendszerhez.

A Samsung Spinpoint M6 500 GB-os merevlemez a tervek szerint március folyamán debütál, a termék ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.01.30. 00:32
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!