iPon Hírek

500 GB-os USB-s HDD a Buffalo-tól

Dátum | 2008. 02. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Buffalo két új hordozható merevlemezzel bővíti kínálatát: a gyártó mostantól 400 GB-os és 500 GB-os adattároló kapacitással rendelkező meghajtókat is kínál. A 2,5 hüvelykes hordozható merevlemezek a MiniStation Turbo USB család tagjai, az eszközök hatalmas tárolókapacitást kínálnak.


A 2,5 hüvelykes külső adattárolók TurboUSB technológiával vannak felvértezve, az egysége támogatják az USB 1.1-es és az USB 2.0-ás szabványt egyaránt. A Buffalo állítása szerint az egységek a TurboUSB eljárásnak köszönhetően nagysebességű adatátvitelt tesznek lehetővé. A gyártó a termékekhez mellékel kábelt, amelyet a meghajtó háza köré lehet tekerni, így praktikusan tudjuk szállítani az egységeket, de a csomagban Memeo AutoBackup névre hallgató adatmentő szoftver is helyet kapott. Az újdonságok speciális rezgéselnyelő házban kaptak helyet, így sokkal jobban ellenállnak a külső fizikai hatásoknak (pl. rezgés, kisebb ütés), mint hagyományos társaik.

A Buffalo 400 GB-os merevlemeze 155 fontba, míg az 500 GB-os példány 207 fontba fog kerülni. A termékekre két év garanciát vállal a gyártó, az újdonságok várhatóan a jövő hónap folyamán válnak elérhetővé. Magyarországi árral és megjelenéssel kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások