iPon Hírek

500 millát költ az Activision a Destiny beindítására

Dátum | 2014. 05. 06.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Az Activision nagyfőnöke, Bobby Kotick egy konferencián jelentette be nemrég, hogy cége 500 millió dollárt fog költeni a Bungie sci-fi shooterére annak érdekében, hogy ez lehessen a cég következő milliárdos franchise-a. Az Activision később megerősítette, hogy ebben az összegben már benne vannak a marketing és csomagolási költségek, az infrastruktúra támogatása, a jogdíjak és egyebek is. Az Activision és a Bungie szerződése tíz évre szól, melynek során több olyan játékot és kiegészítőt fognak kiadni, amely a Destiny univerzumában játszódik. A két fél közötti szerződést (amely kimondja, hogy a Bungie megtartja a Destiny jogait, az Activision pedig egyedül rendelkezik a kiadói jogok felett) 2012-ben tették közzé, az Activision és a Call of Duty alkotói, Jason West és Vince Zampella közötti per során, amely hasonló jogokról szólt. Az Activision persze nemcsak pénzügyileg támogatta a projektet: a kiadónál rengeteg programozó dolgozik, akiknek nagyon nagy tapasztalata van a PlayStation 3-as játékok fejlesztése terén. Ez azért fontos, mert 10 év után ez lesz az első Bungie játék, ami nem exkluzívan Xboxra jelenik meg. "Hosszú idő óta nem adtunk ki játékot Sony platformra" - mondta a Bungie főnöke, Pete Parsons. "Rengeteg tapasztalatuk van a PlayStationnel, leginkább a PlayStation 3-mal. Fantasztikus a Demonware csapatuk, de az Activision több fejlesztőcsapatával is együtt dolgoztunk már, amikor olyan problémákba botlottunk, amelyek megoldásához segítség kellett." Parsons elmondta, hogy bár az elképzelés és a játék a Bungie-é, az Activision mindenben nagy segítség és jó partner, kiválóan értenek a marketinghez, a terjesztéshez, és határozott elképzeléseik vannak. Mindennek nagy szerepe volt abban, hogy őket választották kiadónak. Az Activison reméli, hogy a Destiny lesz a következő milliárdos franchise-a, amely a Call of Duty és a Skylanders széria nyomdokaiba lép. A Reuters jelentése szerint az Activisionnek kb. 15-16 millió példányt kellene eladnia 60 dolláros áron ahhoz, hogy a Destiny nullszaldós legyen, az elemzők becslései szerint viszont csak 8 millió darabot fognak tudni értékesíteni. Hogyan lesz ebből nyereség? Az Activision elmondta, hogy hosszú távú terveik vannak, melyek alapjait most fektetik le, ezek a tervek 10 évre szólnak. A Destiny motorjába és a játékot támogató infrastruktúra fejlesztésébe fektetett előzetes összegek hosszú távon csökkenteni fogják a költségeket és kifizetődővé teszik a projektet. A Destiny 2014 szeptember 9-én indul világhódító útjára PlayStation 3-on, PlayStation 4-en, Xbox 360-on és Xbox One-on.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. koponya209...
2014.05.06. 16:06
Nincs bejelentve PC-re,kösz nem.Egyébként mit tudnak ennyi pénzért csinálni??!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. xXdoki88Xx
2014.05.06. 16:18
Minek is jönne pc-re? Hogy aztán sírhassatok hogy nem megy a gépeteken? lol ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. krutyifix
2014.05.06. 17:01
koponya2099 1 misiből kifizetik az indiai polygon rabszolgákat meg néhány kódert, összegányolnak valamit, a többit meg reklámra költik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Korb_Zolta...
2014.05.06. 17:56
Lost Planet 1-3. ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.05.06. 18:11
Szépen vissza lehet ülni az xbox 360-ad mögé, Aztán élvezkedhetsz a fos elmosódott textúrákra, a jellemzően elcseszett sötét fény, és árnyék beállításokra, meg a lebutított játékokra, hogy a konzolokon is elmenjen...
Mi már régóta várjuk, hogy végre a konzolok ne húzzák vissza a szoftverfejlesztést pajti. A high tech next gen konzoloknál meg is figyelheted mekkorát ugrott. De nem fogsz sok különbséget találni, míg a hardver ipar már túlságosan elhúzott...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. nemlehet
2014.05.06. 19:22
A PC-sek nem igazán szoktak sírni amiatt, hogy nem megy. Az optimalizálatlanság és az igénytelen port miatt szoktak sírni (pl xbox-os gombok jelennek meg a tutorialban, indokolatlanul nagy gépigény lsd. legutóbbi cod). Amúgy mesterségesen nagy franchise-t nem lehet beindítani. Vagy felkapott lesz, vagy nem.... Tudtommal egyik nagy franchise sem volt jelenlegi formájában tervezett, inkább csak kaptak az alkalmon ha már az első rész sikeres lett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. xXdoki88Xx Andos
2014.05.06. 20:49
Van egy jó pc-m meg ps4 konzolom is, szóval ezt a fröcsögős baromságot címezd valaki másnak. Az hogy magadra vetted amit írtam, arról nem tehetek, szia.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Kono
2014.05.07. 13:41
Nemtudom ez a PC-n úgyse fog menni duma honnan jött. Nekem az aktuális gépeimen sose volt gond az akkori legújabb játékok full grafikán történő futtatásával. Még csak nem is millás vasakról beszélünk, uh jó nagy baromságokat tudnak írni egyesek. Ám a PC kizárásával jó 30-50% játékost és lóvét buknak majd, mivel hasonló játékokkal túlnyomó részt ott találkoztunk eddig, ergo már most nagy az érdeklődés ezek iránt, szóval biztosan megéri nekik ekkora ziccert kihagyni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. xXdoki88Xx Kono
2014.05.07. 16:38
Nem kell nagyon visszatekinteni, csak nézd meg egy pár fórumon mi megy egy watch dogs, és egy wolfenstein gépigénye cikk alatt. Sír mindenki mint a fürdős qrva, ezért írtam amit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. r00r1
2014.05.07. 18:15
PC a fő csapásirány nálam, de komolyan elgondolkodtat egy konzol vásárlása. Csak attól tartok, ha veszek mondjuk egy PS4-et, az itt elhangzottak alapján az egyik személyiségem a másikat üti...Skizofrénia FTW?
Komolyan mondom nőjetek már fel....Nem tök mindegy, hogy ki min játszik??
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.05.07. 23:18
Az hogy beveszed a gepigeny.hu előrejelzéseit, már megmutatja mennyit értesz a pc-khez. De kb azokat is minősíti akik ott nyomják a hisztis kommenteket. Marketing az egész, hogy a buta vásárlók vegyék az új hardvereket. Ha a watch dogshoz 460 GTX, meg i5-ös proci kéne, hogy minimumon elmenjen, ami elég a BF4 futtatásához maxon, Az Ubiszaftnak kevesebb bevétele lenne, mint a fejlesztésre fordított összeg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. xXdoki88Xx Andos
2014.05.07. 23:23
Örülök neki hogy egyre többen vagytok akik nem tudtok szöveget értelmezni, de azért próbáljátok azt osztani amiből a legkevesebb jutott. Nem a gépigény.hu fórumáról beszéltem hanem úgy összességében az összesről. És az hogy egy pentium 3 gépen is elmegy majd 640x480-as felbontásban, low beállítások mellett, az senkit nem érdekel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!