iPon Hírek

500GB-os korong a Pioneer-től

Dátum | 2008. 08. 06.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

A 400GB-ost alig egy hónapja jelentette be a cég, és máris újra felüllicitálták saját magukat, jelentősen továbbfejlesztve a már akkor is nagyszerű lehetőségekkel kecsegtető technikájukat.

Ezúttal ugyanis már 20db 25GB réteget sűrítettek össze egyetlen (egyoldalas) korongon; az így tárolt adatok, akárcsak az előző, 400GB-os változatnál is, kék lézettel leolvashatóak, így a megoldás továbbra is Blu-ray-kompatibilisnek mondható, vélhetően a jövőbeli lejátszóknak sem lesz vele túl sok bajuk.

Brendan Sheridan, a Pioneer multimédia-részlegének főnöke elmondta azt is, hogy egyelőre ugyan nem áll még készen a termék a sorozatgyártásra - ez még akár 2-4 évet is igénybe vehet -, de a jövőbeli tárolóeszközök szempontjából kulcsfontosságúnak bizonyulhat. Ami pedig kétségkívül igaz is, elvégre ekkora helyen már több 1080p-s film is elfér, vagy akár egész számítógépek teljes adatállományáról is tárolhatunk biztonsági mentéseket egyetlen ilyen korongon.

Nem utolsó szempont az sem, hogy a korongok használata vélhetőleg a már meglévő technika miatt mindig is olcsóbb lesz, mint más, egyelőre még csak úttörő kezdeményezések (így pl. a holografikus tárolás, amelynek a kutatásait már a Nintendo is pénzeli).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Alamos
2008.08.07. 09:08
Mire ez a lemez elérhetővé válik az általános otthoni felhasználóknak, addig eltellik majdnem 10 de lehet még több év is. Annyi idő alatt meg úgyis előrukkolnak valami újjal és cserélheted.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. dozsi
2008.08.07. 10:19
Ezt én is megerősíthetem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Alamos
2008.08.07. 10:19
Én inkább azt ajánlom, hogy ne egy márkára bízd az életed. Ugyanis ők is cserélgetik a világon lévő 4 DVD-lemezgyártó által készült lemezeket, és ezáltal a minőséget is.
Volt márka ami jó volt X időbe, ma nem, és ferdítve. Ugyanez igaz minden elektronikai csudára. Vagyis láttam 1 hét alatt projektoros Sony TV-t tönkremenni úgy, hogy gyári csomag volt 2004-ben kiszedték, összeállították és 1 hét alatt ment tönkre a kibontott minta az eladóhelyen.
Holott a Sony az Sony a Sony márkarajongók között. Szerintük ilyen meg se történhet. Jah a TV ára potom 400.000 Ft volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hartmy
2008.08.07. 15:30
Én sem használok már DVD-t jelentősebb tárolásra. Van itthon 3-4 vinyó és azokon van minden. Mondjuk igazából frissíteni kellene az állományt mert kezdek kifogyni a helyből. A DVD és egyéb optikai lemezek márcsak az előbb felsoroltak miatt nem a kedvenceim. Könnyen vesztenek adatot és hamar elkallódnak. Hamarosan itt az SSD-k kora amik ha olcsóbbak lesznek hamar elterjednek majd (szvsz) és lassan kibuknak az optikai lemezek a hétköznapokból, természetesen a nyers lemezekre gondolok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hartmy
2008.08.07. 22:43
Szerintem az SSD-knek sem kell több 3 évnél és elérhetőek lesznek. Tekintve hogy ez az 500 gigás lemez is akorra lesz sorozat gyártva kíváncsi leszek hogyan alakul majd az eladása.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!