iPon Hírek

54nm-es DRAM chipek a Hynix-tól

Dátum | 2008. 04. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Hynix a tervek szerint az idei év folyamán megkezdi az 54 nm-es csíkszélességgel rendelkező DRAM chipek gyártását. Amennyiben minden a vállalat előzetes tervei szerint alakul, akkor a Hynix ezzel a lépéssel lefaraghatja a Samsunggal szembeni lemaradását.. A Hynix elnök-vezérigazgatója a Korea Times riporterének adott interjújában fejtette ki a vállalat terveit.


Az 54 nm-es csíkszélességgel rendelkező DRAM chipek gyártása várhatóan az idei év harmadik negyedévétől kezdve indulhat meg - állítja az elnök-vezérigazgató. Érdekesség, hogy Samsung tervei szerint a vállalat 56nm-es csíkszélességgel készülő DRAM chipjei várhatóan az idei év második negyedévétől kezdve készülhetnek majd sorozatgyártásban, egyszóval fej-fej mellett halad a két gyártó, legalábbis a csíkszélességek tekintetében. A Hynix távolabbi tervei szerint a vállalat 2012-re már a gyártósorainak 95%-ánál fogja alkalmazni a 300 mm-es szilícium ostyákat a chipek gyártásához.

Jelen pillanatban a Hynix két gyárában összesen három darab gyártósor található, amely 300 mm-es ostyákkal dolgozik, míg további 5 darab futószalagon a 200 mm-es ostyákból készítik a memória chipeket. Az egyik memóriachip gyár Dél-Koreában található, míg a másik Kína területén üzemel. Kíváncsian várjuk, hogy mi valósul meg a tevekből.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.03.06. 20:08
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!