iPon Hírek

6 GB-nyi memóriával lépett színre a Galaxy C9 Pro

Dátum | 2016. 10. 24.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung a Galaxy Note7 blamája után gyorsan szeretne tovább lépni, a vállalat most egy olyan okostelefont mutatott be, amibe azok a vásárlók szerethetnek majd bele, akiknek nem jelent gondot a nagyobb méret, illetve éppen erre vágynak. A Galaxy C9 Pro a felsőkategóriát erősíti, de nem egy új csúcsgépként lép a színre.
Az eszköz 6 hüvelykes megjelenítővel indul bevetésre, amelyen már egészen korrektül lehet multimédiás tartalmakat fogyasztani, és minden bizonnyal játszani is jó élmény rajta. A panel 1920 x 1080 képpontos felbontással dolgozik, így a kellő részletesség is garantált, a Super AMOLED technológia pedig gondoskodik arról, hogy a színvilág és a betekintési szögek is rendben legyenek. Az előlapot védő üveg 2.5D peremprofilt kapott annak érdekében, hogy kényelmesebb legyen kézben tartani a monstrumot. Két kamera van a készülék fedélzetén és érdekes módon az eddig ismert paraméterek alapján ezek hasonló kaliberűek; mindkettő egység 16 megapixeles fotók megörökítésére alkalmas, és egyaránt F/1.9-es rekeszértéket képviselő optikákkal lettek szerelve – legfeljebb a szenzor típusa térhet el, de ezt a Samsung nem hozta nyilvánosságra egyik képalkotó esetében sem. A főkamera mellé persze társul LED-es segédfény is, hogy azt akár este is munkára lehessen fogni, a villanó hideg és meleg tónusú fényforrásból áll. A videós lehetőségekről eddig nem esett szó, Full HD felvételeket biztosan meg tud majd örökíteni a Galaxy C9 Pro, de a hardvere még 4K-ra is képessé tenné. Az Android 6.0 operációs rendszerrel érkezik a Samsung friss gépezete, amire természetesen a TouchWiz grafikus felület lett illesztve. A Marshmallow így rengeteg extrával megtoldva várja majd, hogy munkába állhasson.
A Galaxy C9 Pro a nemrégiben bemutatott Qualcomm Snapdragon 653 központi chipet alkalmazza. Az Adreno 510 IGP-vel szerelt MSM8976 Pro a big.LITTLE architektúrát kihasználva összesen nyolc ARM magok ad otthont, a teljesítményfelelős szerepet egy négytagú, 1,95 GHz-es órajelen tevékenykedő Cortex-A72 kvartett tölti be, a másik négyes pedig Cortex-A53 magokból áll és 1,44 GHz-ig skálázódhat. A Samsung Galaxy C9 Pro specifikációjának egyik legérdekesebb pontja a rendszermemória kapacitása. Ez az okostelefon az első Samsung készülék, ami 6 GB-nyi RAM kíséretében fog a boltok polcain landolni. A Galaxy Note7 esetében is felmerült egy ilyen opció érkezése, de végül valószínűleg a felmerülő problémák miatt ez más sosem jutott el a finisbe. A szakemberek a tárhely osztásakor sem fukarkodtak a masinával, 64 GB-tal a fedélzetén érkezik és még bővítési lehetőséget is nyújt egészen 256 GB-ig. A Galaxy C9 Pro kelléktárában megtalálható NFC chip, 4G LTE hálózati modem VoLTE támogatással, 802.11ac előírásnak is megfelelő WLAN, ami az 5 GHz-es sávot sem veti meg, továbbá Bluetooth 4.2 modul, ANT+, melyet a fitneszkiegészítők alkalmazhatnak és végül az A-GPS vevőről is emlékezzünk meg. Két SIM befogadására lett felkészítve az okostelefon.
A Samsung alumíniumötvözetbe öltöztette a Galaxy C9 Prót, és mindenfelé gondosan lekerekítette a unibody kialakítású házát. Az antennacsíkokat három vékony sáv alkotja, pont, mint az Oppo R9s és az R9s Plus esetében, és ahogy azoknál a telefonoknál, úgy a Galaxy C9 Prónak is egészen jól áll ez az új megoldás. A biometrikus azonosítási lehetőségnek sincs híján a mobil, a dél-koreai szakemberek a tőlük megszokott helyre pakolták az ujjlenyomat-olvasót, az előlapi gomb mögé. Sztereó hangszóróval lett felszerelve az okostelefon és Cirrus hangfeldolgozó került bele, így remélhetőleg korrekt minőségben fog megszólalni. Az újdonságot 162,9 x 80,7 x 6,9 milliméteres vonalak írják körül, a tömege pedig 189 gramm. A burkolaton egy C-típusú USB csatlakozó is megfigyelhető. Az üzemidőre biztosan nem lehet majd panasz a Galaxy C9 Prónál, hiszen egy 4000 mAh-s kapacitású akkumulátor húzta meg magát a színfalak mögött, és ezt a Quick Charge 3.0 eljárásnak köszönhetően újratölteni sem fog sok időbe telni – ez sem egy utolsó szempont. Sajnos a szerkezet színválasztéka a férfiasabb alternatíváknak híján van, pedig ekkora mobilt valószínűleg inkább a férfiak fognak kinézni maguknak; egyelőre csak arany vagy rózsaarany kivitelben lehet majd lecsapni rá.
A Samsung Galaxy C9 Pro forgalmazása Kínában kezdődik elsőként, a készülék november 11-én fog debütálni. Szó volt arról, hogy a külső tekintetében van hasonlóság az Oppo R9s páros és a Galaxy C9 Pro között, és ha visszaemlékezünk, igazából nemcsak ebben, hanem sok más ponton is kísérteties az egyezés az Oppo néhány napja bejelentett gépeivel, főleg a 6 colos R9s Plus modellel. A kijelző, a kamerarendszer, a központi chip, az ujjlenyomat-olvasó elrendezése, az akkumulátor kapacitása, az operációs rendszer, szóval szinte az egész telefon, már majdnem olyan, mintha ugyanaz lenne. Nüansznyi eltérések jelzik csak, hogy ezek különböző készülékek. Az árat tekintve egy leheletnyivel a Samsung jön ki jobban a párharcból, hiszen az Oppo R9s Plusért kb. 525 dollárt kell kifizetni Kínában, míg a Galaxy C9 Pro „csak” mintegy 480 dollárba kerül majd (előbbi 3500, utóbbi 3200 jüan).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. Antee000
2016.10.24. 13:01
A detonációs képességek nincsenek feltüntetve a specifikációban. Pedig fontos szempont lenne egyes egyedeknek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. LGx
2016.10.24. 13:21
6 colos... komolyan elmentek ezek otthonról.
1-2 év múlva előveszem a Galaxy Tab 2-esem, 7" és van benne 3G, lehetett vele telefonálni is.
na akkor majd menő leszek csak, vagy kurvamenő?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. DemonDani Antee...
2016.10.24. 13:43
Ebből sajnos kimaradt az, ez csak 480 dollár. Ennyibe nem fér bele napjainkban ilyen komoly extra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Phantomstr...
2016.10.24. 13:47
Az kell, memória szarásig, nem jobb szoftverek, amik nem zabálják fel fölöslegesen. Felének bőven elégnek kéne lenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. expander Phant...
2016.10.24. 14:07
Ez nem iphone
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. DemonDani expan...
2016.10.24. 14:13
Nem akarok egyik oldalon sem állást foglalni, de azért az iPhone-nál is addig mondták, hogy elég a 2 GB, amíg nem volt 3 GB-os. Persze ez 6 GB, az oké, de érted mire szeretnék utalni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Phantomstr... expan...
2016.10.24. 17:28
Nem is kell annak lennie, de 6GB memória, ha csak nem power userről van szó, még egy PC-be is több mint elég.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. B_Real Demon...
2016.10.24. 17:28
Meg az Iphone4-nél nyilatkozaták azt, hogy ez a tökéletes kijelzőméret. Érdekes, azóta minden változatnál nő a tökéletes kijelzőméret.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Chrematori...
2016.10.24. 17:49
Mindig az aktuális újdonság lesz az optimális a gyártók szerint. Elég szar egy parasztvakítás. 6GB RAM PC ben nem elég, persze attól függ mire, mert ami alap szintű, arra a 3-4 GB is elég lenne mobilban is. De most az van h alig van némi változtatás, az Epic kijelzőn kívűl, és pár apróságon kívül, de beleraktak 6GB RAM ot, és akkor a sok okostojás majd azt hiszi, hogy 200k lesz Antutuban a benchmark, és onnantól a République is 120 FPS el fog menni. Megnyitnak 40 oldalt chrome ban, és örülnek neki mint majom a farkának, mert ugye van kb 40 kezük, és minden oldalt egyszerre nézegethetnek, jah mégsem. Most őszintén, mi a rákra 6GB? Parasztvakításnak, vagy speciel az abszolúte MultiTaskMan oknak? Egyszerűen haláli. Az S6 után fogjuk rá, szép előrelépés volt az S7. Pl formatervezés az S7 nél nem jön be, de a combosabb hardverek, és vízállóság már igen. Azt leszámítva semmi. De most komolyan, némi változtatással kb a saját termékeikkel hasonló ár/teljesítmény arányban dobnak ki új mobilt, és várják hogy vegyék mint a cukrot. Amilyen hamar érkezett a jövevény, sztem lassan fog beindulni a biznesz az N7 es cirkusz miatt. Sokat akar a szarka... Nah m1, sok sikert nekik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. I.Jozsef83
2016.10.24. 19:52
Fogyasztó társadalmat már kiépítették... onnantól ők diktálnak , megmondják mi a jó , mi kell a népnek . Ha nem fogy , majd tesznek róla , hogy vigyék az újat ... olyan proggik jönnek hogy kelljen alá az új vas

Mert a PC esetén nem ez megy ? Az nem módi , hogy 5-6 éves akkori konfigon is rendesen fusson egy alkalmazás , és főleg game ! Az nekik NEM jó !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. meridaboy
2016.10.25. 07:49
Bele akartam kötni, hogy 6" és "csak" 1920x1080
aztán mondom biztosan olcsó lesz.

Nem értettem, hogy miért SD 653
aztán mondom biztosan olcsó lesz.

Látom, hogy 6GB és nem értettem ehhez a vashoz minek ennyi
aztán mondom biztosan olcsó lesz.

Aztán mindennel nagyjából kibékültem gondolva, hogy olcsó lesz!


Hát ez a vas nagyon nem olcsó, legalábbis ha a piacot nézem, de maradhatunk házon belül is!

Ha valaki kiad ennyit az már tesz hozzá egy picit és kap egy sokkal jobbat. Aki meg kedvező árkategóriát keres sok lesz neki!
Tehát ez nagyon nem fogja beváltani a reményeket!!!

Ha a Note7 utáni nagy kijelzős úrt készül kitölteni nagy csalódást fog okozni!6GB - szerintem azért jó a sok memória, hogy minéltöbb dolog lehessen előtöltve memóriába, mert ahhoz nagyságrendekkel gyorsabban fér hozzá mint a háttértárhoz! OS ide vagy oda!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Chrematori... merid...
2016.10.25. 18:42
Elmondod nekem, mik azok az alap, vagy fő alkalmazások, melyeknek összessége, a legterhelőbb verziójú OS mellett is meghaladja a 3 GB ot? Ahová ténylegesen 4 + kell, tehát a jelenlegi 6 Gb kiaknázásra kerülne? Mert kétlem. Legyen ott a Skype, Messenger, Facebook, pár marha progi, Custom Launcher mindenféle szar effekttel, és még sorolhatnám. Nekem az S6 3GB RAM jának fele van átlagosan megtöltve, néha 3 ból csak 1GB marad szabadon, eddig játékon kívül sosem esett 1GB szabad memó alá. Szóval bárkinek is szánják azt a 6GB ot, véleményem szerint akkor is csak parasztvakítás. Az ára viszont túlzás ez igaz, mégis lesz rá vevő, ha nem is azonnal, de idővel. Nem azoknak készült akik minden részletre figyelni akarnak, ezért combos hardvereket kapna, QHD vagy jobb felbontású kijelzőt, istentudja milyen kamerát, és megannyi hardveres és szoftveres támogatást, aminek kb 50% át ha használják. Ott van pl nekem a HeartRate szenzor. Érdekesnek érdekes, és működik is, de mikor megvettem a mobilt, akkor használtam, azóta soha. Ott van az infra port, TV remote céllal, sosem volt használva. És még sorolhatnám... Mostanában elég nehéz Samuéknál összedobni egy korrekt mobilt, ha már annyira újat akarnak mutatni, és ez az árában is lenne...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!