iPon Hírek

60 másodpercig tartott a Mi Pad 2 árukészlete

Dátum | 2016. 01. 05.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Xiaomi második generációs táblagépe remek nyitással indította a karrierjét, az első villámértékesítés keretében az összes eszközt sikerült pillanatok alatt eladni. Akik most lecsúsztak az újdonságról, azok se búslakodjanak, ugyanis nemsokára ismét feltölti a vállalat a készletet.
A megújult Mi Pad táblagép meglehetősen sok kritikát kapott azért, mert a specifikációja valójában csak alig, vagy esetenként nem is jobb, mint az elődjéé. Az újdonság megjelenítője hasonló paraméterekkel bír, a benne rejlő központi chip a processzor tekintetében legfeljebb hozza az első Mi Padet, az integrált grafikus egység pedig lassabb. Maradt a régiben a rendszermemória kapacitása (2 GB), és a háttértárat figyelembe véve is ugyanúgy 16 és 64 GB-os modellek közül lehet választani – ilyen téren még visszalépés is felfedezhető, ugyanis az eddig meglevő microSD kártya helytől a Mi Pad 2-nél érzékeny búcsút kell venni. A kamerák terén is déjà vuja támadhat az érdeklődőknek, egy 5 és egy 8 megapixeles egységgel van felszerelve a tábla, és videózásnál is Full HD támogatással szolgál. Még a kapcsolati képességek terén is szinte egy az egyben azt nyújtja az új gép, mint a felmenője, pedig egy GPS vevő vagy egy mobil hálózati egység biztosan még több vásárlót vonzott volna. Persze ahogy az ábra mutatja, a népszerűségével mindezek ellenére sincs komolyabb gond.
No, de akkor mégis mi az, ami ennyire vonzóvá tette a táblagépet? A válasz egyszerű: az ajánlott fogyasztói ára. A Xiaomi Mi Pad 2014-ben 240 dolláros árcédula kíséretében robbant be a piacra, és egyértelműen az egyik legjobb vételnek számított, azonban időközben erős konkurenseket kapott. Az elmúlt időszakban 210 dollárig faragta a Xiaomi a készülék árát, de az igazi áttörést ilyen téren a Mi Pad 2 hozta meg. Az új generációs tablet alaphangon mindössze 155 dollárt kóstál a hazájában, Kínában, és még a 64 GB-os kivitelben is csak 200 dollárnak megfelelő összeget kell érte leszurkolnia a vásárlóknak. Természetesen azért a Mi Pad 2 esetében is vannak olyan pozitívumok, amelyek miatt jobbnak tekinthető, mint az elődje volt. Ezen például már gyárilag az Android 5.1 operációs fut a legfrissebb MIUI felhasználói felülettel, a hetes kiadással megfűszerezve, ami eleve sok érdekes extrát szállít a Lollipop újdonságain felül. És hab a Mi Pad 2 tortáján, hogy akár Windows 10 operációs rendszerrel is meg lehet majd kaparintani. Az anyaghasználat is jó irányba változott, a polikarbonát helyébe ugyanis alumínium lépett. Az üzemidő is javult valamelyest, ami annak köszönhető, hogy az Intel által gyártott 14 nm-es Atom Z5-X8500 sokkal szerényebb energiaigényű, mint az Nvidia Tegra K1. A hivatalos mérések szerint már akár 12,5 órán át is lehet rajta folyamatosan videózni, mielőtt töltőre kellene csatlakoztatni. Maga a lítium-polimer technológiás akkumulátor szerényebb kapacitással bír egyébként, 6700 helyett „csak” 6190 mAh-s. Részben ennek is betudható az, hogy a Mi Pad 2 vékonyabb és könnyebb is (6,95 milliméter és 322 gramm), mint az elődje, így kényelemsebben lehet hordozni.
Összességében tekintve a Xiaomi Mi Pad 2 nagyon jól sikerült, és bár nem egy csúcsmodell, ezért bőven kompenzál is az ára, így érthető, hogy ekkora tömegeket vonz, és nem meglepő az sem, hogy elég volt mindössze egy perc ahhoz, hogy az első szállítmány maradéktalanul gazdára találjon. A készülék előre láthatólag hazánkban is elérhető lesz, hiszen szerencsére már a Xiaomi legtöbb terméke „ellátogat” Magyarországra hivatalos keretek között, de azt egyelőre nehéz megjósolni, hogy erre mikor fog sor kerülni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!