iPon Hírek

64 GB-os LRDIMM memória modul szerverekbe

Dátum | 2011. 11. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Micron Technology Inc. bemutatta legújabb termékeit, amelyek ezúttal nem mások, mint szerverekbe szánt LRDIMM (Load Reduced Dual-Inline Memory Modules) típusú memóriamodulok. A termékpalettán 8 GB-os, 16 GB-os, 32 GB-os és 64 GB-os modellek is jelen vannak - utóbbi igazi piacvezető megoldás.

A 8GB és 32 GB közötti kapacitással rendelkező memória modulok már nagy mennyiségben elérhetőek a Micron néhány partnere számára. Az új memóriamodulok hagyományos társaiknál memóriafoglalatonként 10%-kal kevesebbet fogyasztanak, ezzel együtt növelik a konfigurációk skálázhatóságát is, ami jótékony hatással lehet a különböző alkalmazások teljesítményére. Az újdonságokban rejlő lehetőségek a felhő alapú számítási rendszerekben, a nagyteljesítményű számítási rendszerekben (HPC), a werbszervereknél, a tranzakciós adatbázisoknál és az adat analitikai rendszereknél is kamatoztathatóak. Az új modulokkal 50%-kal nagyobb memória kapacitás és 33%-kal jobb teljesítmény érhető el, ami a szerver alkalmazások szempontjából nem elhanyagolható előny.

Az LRDIMM modulok jótékony hatása abban rejlik, hogy alkalmazásukkal a szerverkonfiguráció memóriabuszának terheltsége az RDIMM modulokéhoz képest csökkenthető, ami magasabb memóriakapacitás és magasabb órajel használatát teszi lehetővé.

Az új memóriamodulok és a megfelelő szerver virtualizációs technológiák alkalmazásával az infrastruktúrában rejlő lehetőségek maximálisan kihasználhatóak, így a befektetés megtérülése optimális lehet. Például az Inphi iMB (Isolation Memory Buffer) chipjének használatával a Micron új LRDIMM memóriamoduljai a jelenlegi DDR3-as szervermemória-modulok terhelését dual-rank modul esetén kétszeresen, míg quad-rank modul esetén négyszeres mértékben tudják csökkenteni.

Az új platformokat úgy fejlesztik, hogy azok kibővített skálázhatóságot és virtualizációt kínálhassanak a szerverhálózatok számára, így az alkalmazások egyre inkább profitálhatnak majd a Micron LRDIMM portfóliójának tagjaiból. A piacon a Supermicro SuperServer konfigurációi az első olyan megoldások, amelyek az új LRDIMM termékcsalád tagjait támogatják.

A 8 GB-os, 16 GB-os és 32 GB-os LRDIMM memóriamodulok tehát már elérhetőek, a 64 GB-os példány érkezésére pedig 2012 februárjáig kell várni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. uristen
2011.11.08. 15:12
5 centi magas es 3 centi szeles.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!