iPon Hírek

640 GB-os mobil HDD-k a WD riválisainál is

Dátum | 2009. 09. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Western Digital nemrégiben mutatta be 640 GB-os mobil merevlemezét, amely a szabvány 9,5 mm-es vastagsággal rendelkező mobil merevlemezek piacán a legnagyobb adattároló kapacitással büszkélkedő modellnek minősül. A vállalat vetélytársai, azaz a Samsung és a Toshiba is elkészültek saját 640 GB-os 2,5 hüvelykes merevlemezeikkel, amelyek heteken belül kereskedelmi forgalomba kerülhetnek és megfelelő konkurenciát jelenthetnek a WD újdonsága ellen.

A Samsung merevlemeze.A Samsung 2,5 hüvelykes Spinpoint M7-es terméke nagyjából azonos specifikációkkal rendelkezik, mint a WD Scorpio Blue adattárolója: ennél a modellnél is percenkénti 5400-as fordulatszámon üzemel a két adattároló korong, de a 8 MB-os cache, az NCQ  (Native Command Queuing) támogatás és a Sata 3 Gbps-os csatolófelület tekintetében is azonosak a termékek. A Samsung szintén 150 dollár körüli áron dobja majd piacra 640 GB-os újdonságát csak úgy, mint a WD. A gyártó közleménye szerint az első szállítmányok Európába és az Amerikai Egyesült Államok területére várhatóan szeptember közepén érkeznek majd meg. A termékek szélesebb körben a hónap végétől kezdve válnak elérhetővé (az S2 külső merevlemez család tagjaiként pedig a hó közepétől lehet rájuk számítani).

640 GB-os mobil HDD Toshiba-módra.Ezzel egy időben a Toshiba is bejelentette saját megoldását a témában. A japán gyártó 2,5 hüvelykes, 640 GB-os adattároló kapacitással ellátott mobil merevlemeze az MKXX65GSX típusjelzéssel bír és ugyanúgy két merevlemez tányérból épül fel, mint a Samsung és a WD egységei, sőt, egyéb specifikációk tekintetében is tökéletesen megegyezik azokkal. A Toshiba illetékesei egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy mennyibe fog kerüli az új jövevény, mindössze annyit árultak el, hogy a termék szállítása az idei év negyedik negyedévében kezdődik meg.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. pluto
2009.09.11. 21:52
VISSZA A HIRHEZ

Sztem jobb párosítás az SSD a notebookba, + USB-s HDD.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!