iPon Hírek

640 GB-os mobil merevlemez a WD-től is

Dátum | 2009. 09. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Western Digital kínálatában már egy ideje jelen vannak a 750 GB-os és 1 TB-os adattároló kapacitással rendelkező mobil merevlemezek, ám ezek vastagságuk miatt az átlag noteszgépekbe nem szerelhetőek be. Az említett HDD-k 12,5 mm-es vastagsággal bírnak, ami a szabványos megoldásoknál 3 mm-re vastagabbnak számít, ez okozza a problémát.


A gyártó most bejelentette, hogy már megkezdte a világ legnagyobb adattároló kapacitással rendelkező mobil merevlemezének szállítását, amely a szabványban lefektetett 9,5 mm-es vastagsággal büszkélkedik, így minden noteszgéppel használható. A 640 GB-os Scorpio Blue modellben két darab 320 GB-os adattároló kapacitással rendelkező merevlemez tányér kapott helyet. A korongok percenkénti 5400-as fordulatszámon üzemelnek, a meghajtó pedig 8 MB-nyi gyorsítótárral és SATA 3 Gbps-os csatolófelülettel van felvértezve. A vállalat három év garanciával értékesíti az új terméket.
A kis szerkezet egyébként 9,5 x 100,2 x 69,85 mm-es méretekkel rendelkezik, súlya pedig 117 gramm. A termék üresjáratban 24 dB(A), míg írás/olvasás közben 26 dB(A) zajszint mellett működik.


A közlemény szerint a friss adattároló segítségével a kereskedelem fő áramába szánt noteszgépeket kívánja célba venni a WD, így ehhez mérten kedvező, 149 dolláros árcédulával látták el az újdonságot. A 750 GB-os, 12,5 mm vastag, Scorpio Blue sorozatba tartozó mobil merevlemezt ugyanennyiért vásárolhatjuk meg, ám abban a modellben a merevlemez tányérok "csak"  5200rpm-esek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!