iPon Hírek

7”-es társmonitor a Samsung-tól: SyncMaster U70

Dátum | 2009. 02. 07.
Szerző | Terrayon
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Tény, hogy a Samsung U70-es kijelzője sokkal kisebb egy átlagos monitornál, ám az új jövevénynek nem áll szándékában elsődleges képernyőnket leváltani, inkább desktopunk kiegészítőjeként szeretne sikereket elérni. A SyncMaster U70 7 inches képátlóval rendelkezik, 800*480 képpont megjelenítésére alkalmas, és USB felületen keresztül csatlakozik számítógépünkhöz.


A készülék az olyan hasonló paraméterekkel rendelkező vetélytársak ellen készült, mint a Nanovision MIMO, a Century Japan vagy a Buffalo megoldása, melytől a hatalmas gyártó a termék szűk piacának gyors meghódítását reméli. Az apró másodlagos monitor csak most kezdte hódítását Koreában, de már Európában is elérhető, az ügyesebbek pedig már a nemzetközi CES kiállítás alkalmával megcsodálhatták. Első benyomásra a Samsung a digitális képalkotási technikában szerzett szaktudását használta fel, hogy a SyncMaster U70-et ennyire megnyerő küllemmel legyen képes felruházni, ugyanis a kijelző könnyen összetéveszthető egy önálló képnézegetővel.

A pótmonitor a Windows számos kiadásával kompatibilis, a Mac OS X támogatás viszont sajnos kimaradt. A specifikáció alapján 400:1 kontrasztaránnyal, 30ms-os válaszidővel, 200 cd/m2-es fényerővel, 140 fokos betekintési szögekkel és érintőgombokkal rendelkezik, az áramellátásról pedig az USB kapcsolat gondoskodik.

Egyesek szerint a készülék egy újabb porfogó és csak felesleges áramot pazarolnánk el kihasználatlanságával. Nekünk viszont volt szerencsénk a miniatűr kijelzőhöz, ugyanis már korábban a Samsung SyncMaster 2263DX részeként debütált, és nagyrészt pozitív tapasztalataink voltak vele. Jóllehet képminőségével messze elmarad a hagyományos méretű társaitól, az asztal részeként viszont számos feladatot képes sikeresen ellátni, melyek nem feltétlenül igényelnek tökéletes megjelenítést.

Hogy az önálló másodlagos kijelzőt a meglévő képernyőnk körül milyen módon tudjuk majd elhelyezni, egyelőre még homály fedi. Ha a MIMO megoldásához hasonlóan járnak el és egy kisméretű talppal szerelik fel, a felhasználás típusfüggetlen lesz. Ebben az esetben némileg korlátok közé leszünk szorítva, mivel monitorunk tetején való elhelyezése szinte lehetetlenné válik, de legalábbis nagy kihívások elé állítja a készítőket. A másik teória szerint csak bizonyos típusú készülékek opciójaként lesz kapható a pótkijelző, mellyel teljes mértékben kihasználhatjuk azt, viszont ez a megoldás minden bizonnyal csökkentené az érdeklődő réteget.

Pontos árról és a megjelenés időpontjáról egyelőre nincsenek konkrét adatok, de a különlegességhez hozzávetőlegesen 100 euró környékén tudunk majd hozzájutni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Svindler
2009.02.07. 12:41
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. iker222
2009.02.07. 12:52
100 euróért már veszek egy használt másik monitort....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. DeadCat
2009.02.07. 13:47
hát én se látok benne sok fantáziát/értelmet....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. igzol
2009.02.07. 15:58
hali , nekem van ilyen kis monitorom , a Samsung SyncMaster 2263DX -mellé adták , igy tehát felszereltem , nagy jelentőségét nem látok benne.
De maga a monitor jó és szép, csak ajánlani tudom a samsung terméket !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pluto
2009.02.07. 18:59
Azért érdekes hogy itt társmonitorrként van nevezve, míg az ASUS EEE-ben ekkora az elsődleges monitor.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. iker222
2009.02.08. 01:03
csak az nem 100 dolcsi lesz... és nekem is jól jönne, pl. ha hangot vagy videót szerkesztek, mert akkor nem kellene az msn/egyéb miatt letenni tálcára... vagy akár játék közben is lehetne msnezni, ld. CS
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!