iPon Hírek

70 millió OLED panelt rendelt az Apple a Samsungtól

Dátum | 2017. 04. 05.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Régóta napirendi ponton van az a pletyka, hogy az Apple OLED megjelenítőt használhat az iPhone termékvonal zászlóshajójánál. Ezt erősíti tovább az a hír is, amivel a Nikkei állt elő a napokban. Az ázsiai lap információi szerint az Apple már le is adta a rendelését a Samsungnál. A Nikkei legfrissebb jelentése szerint a cupertinói alakulat nem kevesebb mint 70 millió AMOLED megjelenítő leszállítására vonatkozó szerződést köthetett a Samsunggal. A szaklap beszállítóktól szerzett adatokra támaszkodik, és mindenképpen érdekes, hogy nem először találkozunk már ezzel a számmal. Korábban az IHS piackutató szakembere szintén arról számolt be, hogy 70 millió OLED panelt vásárolhat az Apple a dél-koreai gyártótól. David Hsieh azt állítja, hogy a Samsunggal olyan szerződést kötött az Apple, hogy igény esetén akár 95 millió panelre vonatkozó igény kielégítését is biztosítja, ha a várakozásoknál esetleg nagyobb népszerűségnek örvend az új iPhone modell. Az elmúlt években már inkább alábbhagyott az iPhone-láz, de ha igaznak bizonyulnak a pletykák, akkor bizony az új iPhone nemcsak a kijelzőtechnológiáját tekintve lesz más, hanem gyökeresen megváltozhat az egész külseje, és így elképzelhető, hogy jobb fogadtatásban részesül, mint ahogy arra számít az Apple.
Ez a koncepció aligha közelíti a valóságot, de magyar dizájner, Balogh Gábor jegyzi, és az irány hasonló lehet.
A Xiaomi Mi Mix után idén már az LG G6, valamint a Samsung Galaxy S8 párosa is a keretek minimalizálásának jegyében született meg, és állítólag ez vár az iPhone-ra is. A híresztelések szerint az iOS 11 operációs rendszer már úgy lesz megtervezve, hogy ne legyen szükség a használatához a tradicionális kör alakú nyomógombra, így akár ezt el is lehessen hagyni. Ebből fakadóan sokkal kisebb kávával is elkészíthető lesz az okostelefon. Az Apple esetében különösen szükséges lenne már egy ilyen lépés, ugyanis az iPhone-okat generációk óta kritikák érik a versenytársakéhoz képest sokkal vastagabb keret miatt. A szóbeszéd szerint egy olyan 5,2 colos szerkezet jöhet létre az AMOLED kijelzővel, aminek a térfogata nem nő majd jelentős mértékben az eddigi 4,7 hüvelykes konfigurációéhoz képest. És várhatóan emellett még továbbra is kapható lesz az eddig megszokott 4,7 és 5,5 colos páros a megszokott előlapi gombbal megtoldva, szóval az Apple egyelőre óvatosan léphet előre – ez az információ a KGI Securities-től származik. Friss információ még, hogy állítólag az Apple a True Tone technológiával is megtoldja majd a következő iPhone generációt. Mit is takar a True Tone? Ennél a kijelzőtechnológiánál már nemcsak a fényerőt szabályozza automatikusan a rendszer a fényviszonyoknak megfelelően, hanem a panel színhőmérsékletét is, így mindig a szemek számára lehető legjobb színhűséget nyújtja majd az eszköz, legyen szó természetes fényről vagy egy mesterségesen megvilágított belsőtérről. Kicsit hasonló az eljárás, mint a Night Shift esetében, de a cél teljesen más. Egyébként rengeteg egyéb pletykát is hallani lehet az új iPhone generációval kapcsolatban, de ez igazából már teljesen megszokott hónapokkal a rajt előtt. A különböző információkat mindig érdemes nagyon erős fenntartásokkal kezelni, mert vannak olyanok is, amelyeknek nem sok alapja akad. Csak hogy néhányat említsünk: a Touch ID a kijelzőbe lesz integrálva a minimális keretek közé csomagolt iPhone esetében, lesz beépített íriszszkenner a biztonsági lehetőségek között, a vezeték nélküli (indukciós) töltés is képbe kerülhet, és minden új modell vízálló burkolatot kaphat. Ami biztosabbnak tűnik a szóbeszéd tárgyát képező változások közül, hogy jön az új Apple A11 központi chip, jobb lesz a kamera és végre már a virtuális valóságba is bele kóstolhat valamilyen formán az Apple.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. 19milan97
2017.04.05. 19:49
Végre modern kijelzője is lesz az iPhone-nak ezen az áron...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. RealDreamQ 19mil...
2017.04.05. 20:01
iPhone ?

SamPhone név illeti már , Samu annyi cuccot ad bele
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Zotya21
2017.04.05. 20:30
kár hogy a forma egyre inkább samus :-/


a régi ájfónok szebbek voltak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Busterftw Zotya...
2017.04.05. 20:55
Alsó káva még mindig üt :D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2017.04.05. 23:19
Hát nemtudom, soha nem jött be az iPhone bumfordi kinézete. Na meg az sem hogy tele van firkálva a hátlapja a szabványlogókkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Resike
2017.04.06. 01:10
Kár hogy se Apple cuccot, se amoledes mobilt nem vennék semmi pénzért. A lekerekített kijelző viszont jól hangzik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. wintercoun...
2017.04.06. 12:44
"következő csúcs-iPhone gyártásán" en azt hittem minden iPhone csucs. Van sz@r is???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani winte...
2017.04.06. 14:47
Már az iPhone 7 sem tud mindent, amit az iPhone 7 Plus, az iPhone SE meg végképp elmarad a nagyoktól. Szóval igen, attól függetlenül, mert mind drága, lehet őket differenciálni a képességeik alapján. És csak egy modell van, ami mindent tud, amit az Apple mobilba tudott zsúfolni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!