iPon Hírek

70000 tűzveszélyes akkumulátort hív vissza a HP

Dátum | 2009. 05. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A notebook akkumulátorokkal kapcsolatos hibák miatt legutóbb 2006-ban volt nagyméretű pánik, ám azóta lecsendesedtek a kedélyek. Már-már kezdenénk elfelejteni, hogy egy hibás akkumulátor milyen veszélyeket hordoz magában, amikor megérkeznek a legfrissebb hírek: a U.S. CPSC (Consumer Product Safety Commission – Amerikai Vásárlói Termékbiztonsági Tanács), a Health Canada és a HP közös bejelentésében arról esik szó, hogy 70000 notebook akkumulátor visszahívása vált indokolttá, mivel azok tűzveszélyesek lehetnek.

Az egyik érintett akkumulátor-típus.Több is van.
A visszahívás számos HP- és Compaq gépet érint, amelyek 2007 augusztusa és 2008 márciusa között kerültek értékesítésre az 500 és 3000 dollár közötti árkategóriában. Az érintett készülékek listája:


A CPSC közleménye szerint a felsorolt konfigurációk esetében nem mindegyik akkumulátor jelent veszélyt, sőt, vannak olyan energiaforrások is, amelyek nem a készülékkel együtt, hanem külön kerültek eladásra. A visszahívással kapcsolatban egy weboldal segítségével szerezhetünk pontosabb információkat: a lapon a hivatalos közlemény és az érintett akkumulátorok képei, valamint azonosítószámaik egyaránt megtalálhatóak. Ezek a lítium-ion akkumulátorok könnyedén túlmelegedhetnek, majd ki is gyulladhatnak, így a vásárlókra komoly veszélyt jelentenek. A CPSC arra kéri azokat a felhasználókat, akiknek a fent említett weboldalon szereplő listában megtalálható az akkumulátoruk, hogy azonnal vegyék ki az energiaforrást a noteszgépből és többet ne is használják azt.

Aki hibás HP akkumulátorral rendelkezik, vegye fel a kapcsolatot a gyártóval a HP Battery Pack Replacement Program weblapon keresztül. A hibás akkumulátorral szerelt gépeket nem csak az Amerikai Egyesült Államok területén, hanem világszerte értékesítették.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. sonkolysom...
2009.05.15. 19:21
VISSZA A HIRHEZ

bocsi hogy kérdezek de a hp 6735s be is ilyen van 2008 novemberben vettük
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pluto
2009.05.16. 21:34
Sztem nézd meg az akku számát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Tomato
2009.05.17. 10:05
Na ez szép , dejó hogy a kiváló és már szinte világelső (!?) ACER laptopunk van ... most még ezen is izgulhatnánk...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!