iPon Hírek

750 GB-os Western Digital merevlemezek

Dátum | 2007. 06. 06.
Szerző | Freeman07
Csoport | ADATTÁROLÁS

A héten jelentette be a Western Digital, a világ második legnagyobb merevlemezgyártója, hogy elkezdi szállítani 750 GB méretű példányait, ami az eddigi rekordméret a cég történetében.

A 750 GB méretű Caviar SE16 GL188 merevlemez 7200-as percenkénti fordulatszámmal, 16 MB-os gyorsítótárral és 4,2 ezredmásodperces átlagos elérési idővel rendelkezik. A háttértárat olyan rendszerekbe ajánlják, ahol Serial ATA-300 interfész és NCQ (Native Command Queuing) is megtalálható a működéshez. A modell támogatja még a Western Digital saját megbízhatóság-növelő és energiafogyasztás-csökkentő technológiáit is.


"A Western Digital tudja, hogy nincs fontosabb dolog a vásárlók adatainál. Egyedülállóan, az új merevlemezünk egyesíti a SecurePark ütődésvédelmi, StableTrac vibrálásvédelmi és IntelliSeek energiatakarékos technológiákat. Ezek a már bizonyított szolgáltatások tovább növelik a Western Digital vezető helyét a legmegbízhatóbb termékek piacán." - közölte Don Bennett, a Western Digital alelnöke és a vállalt asztali tárolóegységeinek menedzsere.

A konkurens Seagate Technology már egy éve forgalmazza ugyanekkora kapacitású háttértárait, a Hitachi pedig már elkezdte 1 TB méretű merevlemezeinek a szállítását.

A WD7500AAKS háttértárak már megrendelhetők a vállalat weboldaláról, ajánlott ára 249 dollár (45 000 forint).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.06.06. 09:15
vissza a hírhez

A héten jelentette be a Western Digital, a világ második legnagyobb merevlemezgyártója, hogy elkezdi szállítani 750 GB méretű példányait, ami az eddigi rekordméret a cég ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!