iPon Hírek

8 és 16 GB-os OCZ memória csomagok

Dátum | 2008. 08. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az átlag felhasználók ha lassan is, de elkezdtek átállni a 4 GB-os rendszermemória méretre és ezzel együtt a 64-bites operációsrendszerek használatára, ezzel egy időben a fanatikusok és a játékosok újabb célok felé tartanak, szerencsére segítségükre vannak a nagy memóriagyártó vállalatok, mint például az OCZ.

A neves memóriakészítő nagyvállalat most új, 8 GB-os és 16 GB-os memóriacsomagokkal jelentkezik a piacon, ez a memória mennyiség még a fanatikus felhasználók számára is elegendőnek bizonyul. A gyártó csomagjai 4 GB-os memória modulokból épülnek fel, így a 8 GB-os kit mindössze 2 db, míg a 16 GB-os csomag 4 db modulból áll. Mindkét csomag moduljai részben egyforma specifikációkkal bírnak: az egységek 800 MHz-es órajen és 1,8 V-os feszültségen üzemelnek. A különbséget ezúttal is az időzítések vizsgálatakor vehetjük észre: a "P45 Special" Platinum 8GB Edition verzió moduljai 5-4-4-18-as, míg a "P45 Special" Vista Upgrade 16GB Quad Kit tagjai 5-6-6-18-as időzítésekkel működnek. A gyártó két másik újdonságot is piacra dob, a termékek 8GB Gold és 8GB Vista Upgrade néven kerülnek forgalomba.

A memóriacsomagok esetében egyáltalán nem véletlen a P45-ös elnevezés, ugyanis az OCZ állítása szerint a modulok az Intel legfrissebb lapkakészletéhez lettek optimalizálva.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy egyéb alaplapokkal nem működnek a modulok, ám vásárlás előtt mindenképpen érdemes ellenőrizni, hogy alaplapunk képes-e ennyi memóriát kezelni. Érdemes megemlíteni azt is, hogy a memória maximális mennyisége Windows Vista Home Premium x64 operációsrendszernél 16 GB, míg Windows Vista Home Basic x64 esetében 8 GB lehet.

Az OCZ egyelőre nem szolgált információkkal az újdonságok ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban. A memória modulokra a gyártó szokásához híven élettartam-garanciát vállal.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Multitask
2008.08.08. 15:27
vissza a hírhez

Megnéznék ezekről egy összehasonlító tesztet, gondolom meg lesz az áruk kezdetben, de majd megy lefelé...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Alamos
2008.08.08. 22:20
Ugyanis nincs értelme, mert a programozók már megszedték magukat és nem tudnak 2 gigánál többet kezelni hála Windows atyának, és annak, hogy ők meg nem tudnak memóriavezérlést írni.
Lásd Leadtek TVtunergyártó, aki miatt én szitkozódok, hogy 2008 február óta nem bírnak egy drivert és egy programot kiadni, hogy a analóg/digitális TVtunerem ne kékhalált generáljon, mert ők is tudják hogy4 giga vagy nagyobb memó esetén kékhalált okoznak, de tojnak bele...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Alamos
2008.08.08. 23:58
Jah a ripper nipper tepper reppernek. Főleg ha TV-zés közbe videot kell vágni és mellette még futna a torrent, a böngésző és még mondjuk egy zenelejátszó - 2 giga untig elég, Bill Bratyó meg azt mondta 640 kbyte untig elég, azt most nézd meg, hogy mit mondasz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!