iPon Hírek

8 GB memóriával érkezett a Nubia Z17

Dátum | 2017. 06. 07.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A ZTE lerántotta a leplet a legújabb felsőkategóriás modelljéről, ami a Nubia név alatt próbál szerencsét. A friss sikervárományos a várakozásoknak megfelelően a Z17 névvel lett ellátva, és tényleg minden kétséget kizáróan a csúcsot veszi célba.
A Nubia család új zászlóshajója egy 5,5 hüvelykes megjelenítővel nyit, amit extra vékony peremek határolnak, így a készülék az átlagosnál keskenyebb lesz és jobban kézre fog állni. A bevetésre küldött panel remek színvilággal szolgál, az NTSC színtér 96%-át le tudja fedni, és a fényereje elérheti a 450 nitet, ami ugyan nem egyedülálló, de már elegendő az erős napsütésben. Az 1920 x 1080 képpontos felbontású kijelzőt Gorilla Glass üveg védi a fizikai behatásoktól, szóval remélhetőleg sokáig épségben marad. A bekapcsolást követően a Nubia UI 5.0-s kiadása köszönti az érdeklődőket, ami mögött az Android 7.1.1 operációs rendszer rejtőzött el. A Nougat és a Nubia rendszere sok érdekes dologgal szolgál majd a felhasználók számára, akik így örömmel vethetik bele magukat a szoftveres lehetőségek megismerésébe. Az átszabott, intuitívabb grafikus felületen túlmenően funkciókban gazdagabb kamera és egyebek mellett jobb energiamenedzsment fogadja majd a jövendőbeli tulajdonosokat.
A ZTE újdonsága különleges kamerarendszert vonultat fel, összesen három képalkotó található a fedélzetén, az előlapján egy, a hátulján pedig kettő egység helyezkedik el. Először ismerkedjünk meg a frontkamerával, ami egy 16 megapixeles képérzékelőre épül. Ez a modul egy olyan lencserendszerrel érkezik, ami F/2.0-s rekesznyílással és 80 fokos látószöggel szolgál. A videocsevegések alkalmával Full HD támogatással lehet számolni, és a felvételeire különböző szűrők pakolhatók (NeoVision 7.0). A Nubia Z17 hátoldalán egy 12 és egy 23 MPixeles kamera található, és furcsa módon a szerényebb felbontású az elsődleges. A 12 megapixeles megoldás egy 1/2.55 hüvelykes CMOS szenzorra épül, ami 1,4 mikronos fizikai pontméretet eredményez, ennek az optikája F/1.8-as apertúrájú és tartozik mellé egy kéttónusú LED-es villanó is. A rendszer Dual-Pixel AF támogatással dolgozik. A 23 MPixeles kamerát itt elsősorban zoomolásra lehet használni, kétszeres nagyítás érhető el ennek a segítségével, de digitálisan akár tízszeres zoomra is lehetőség nyílhat.
Csúcsmodellről révén szó, a Qualcomm Snapdragon 835 mobilplatform mellett tette le a voksát a ZTE. A Nubia Z17 központi chipjében így akár 2,45 GHz-es órajelen is üzemelhetnek a Kryo 280 processzormagok, és az Adreno 540 IGP gondoskodik majd arról, hogy a legmodernebb játékok is könnyedén lendüljenek mozgásba. A kínai szakemberek nem fukarkodtak a RAM adagolásakor, ugyanis a zászlóshajó már alapjáraton is 6 GB-nyi LPDDR4X modult szállít, viszont érkezik belőle egy olyan variáns is, ami nem kevesebb mint 8 GB rendszermemóriával lesz felvértezve. Ehhez hasonló RAM-kapacitást csak az ASUS mutatott eddig. A háttértár UFS 2.1 technológiás modulokból épül fel, a szerkezet megvásárolható lesz 64 vagy 128 GB-tal szerelve is. Ezen a ponton bővítési lehetőséget is kínál az okostelefon, ha valakinek az integrált tárkapacitás kevésnek bizonyulna. A kapcsolati opciók sora hosszasra nyúlt. A 4G LTE hálózati modemen túl van itt NFC chip, infraport (IrDA), kétsávos, 802.11ac szabványnak is megfelelő Wi-Fi 2x2 MU-MIMO antennával, Bluetooth 4.1 modul és A-GPS vevő is. Van persze Dual-SIM támogatás is, de ezen a téren elszomorító, hogy hibrid elrendezéssel kell számolni.
Igazán minőségi kialakítással bír az okostelefon, az anyaghasználat és az összeszerelés is kifogástalannak ígérkezik. A bemutató során kiderült, hogy 39 különböző víztesztnek is alá lett vetve a Nubia Z17, és mindent átvészelt gond nélkül. Igen ám, de IP-minősítés mégsem került a neve mellé, szóval nem igazán tudjuk, hogy pontosan mennyire bírja a nedvességet a szerkezet – néhány szaklap ugyanakkor arról számolt be, hogy IP67 védettséget élvez, de ezt hivatalos forrás nem erősíti meg. A térfogata 152,6 x 72,38 x 7,6 milliméteres, a tömege pedig 173 gramm. A Nubia Z17 elérhető lesz kék, arany, piros, fekete, és feketét az arannyal ötvöző változatban is. Nem szabad megfeledkezni az ujjlenyomat-olvasóról sem, ami a hátlapon egészen alacsonyan van, hogy kényelmesen el lehessen érni. Nem meglepő módon már egy C-típusú USB csatlakozó található a kereten. A masina akkumulátora 3200 mAh-s kapacitású, így nagyjából átlagos üzemidőre lehet képes – ha éppen konnektortól távol van a felhasználó, de fogytán lenne a tartaléka, akkor jön képbe a NeoPower 3.0 funkció, ami képes a háttérfolyamatokat szigorúbban korlátozni. És ez a mobil már a világon elsőként a Quick Charge 4+ gyorstöltési eljárással dolgozik, melynek köszönhetően hűvösebb marad a telefon a töltés közben, mégis hamarabb végbemegy a folyamat – 25 perc alatt érhető el nulláról az 50 százalékos töltöttségi szint.
A Nubia Z17 zászlóshajó egészen kedvező áron kelleti majd a bájait. A napokon belül forgalomba kerülő okostelefon 415 dollártól startol, de itt ugye már a legszerényebb konfiguráció is 6 GB-nyi rendszermemóriából és 64 gigás tárhelyből áll. Ha valaki azért mégis inkább a 128 GB-os modellre vágyik a 6 GB RAM mellett, az 500 dollár megfizetésére készüljön fel, akik pedig nem akarnak kompromisszumot kötni, és a maximumra törekednek, 590 dollárt lesznek kénytelenek leszurkolni, de cserébe már 8 GB-nyi memóriával számolhatnak, ami szinte példátlan. A forgalmazása a napokban indul a gyártó hazájában.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. mrksz22
2017.06.07. 11:42
"Na de miért?"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. tomchee
2017.06.07. 12:16
de utálom ezt az 1nèv alatt 2-3 különböző specifikáció jön ki dolgot. csúnyán vissza èlnek vele, főleg az online boltok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Kogeru
2017.06.07. 12:41
Csak nekem tetszene jobban hegyes sarkokkal mint lekerekítve? A megjelenítés tetszik de emiatt olyan nagyon tucat kinézete van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Asagrim Koger...
2017.06.07. 13:26
Kerekítve kellemesebb a fogása és ütésállóbb is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. asdsa
2017.06.07. 13:48
Konkrétan ugyanolyan széles, mint az 5"-os telefonom. Árban nem az én kategóriám, de minden szempontból egy jó telefonnak néz ki. Az arany-fekete színű nagyon jól nézhet ki élőben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. ChoSimba
2017.06.07. 14:44
Gondolom szokás szerint cserélhető aksiról ne is álmodjunk, ugye ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kazsakke tomch...
2017.06.07. 14:57
az hogy van 2-3 fele hattertar az oke, de hogy a RAM is valtozik, az mar nem oke
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim kazsa...
2017.06.07. 16:43
Kinek mi. Szerintem 6 vagy 8 giga tök nyolc, mikor 3 is bőségesen elég mindenre, de az nagyon nem mindegy, hogy kell-e a beépített tárhely mellé memóriakártya, vagy nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tomchee Asagr...
2017.06.07. 23:55
ott nem probléma, de ha 2gigásat renelst, ès 1gigásat kapsz, az már inkább bosszantó (Moto G4 play for da win!)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. dundiego86
2017.06.08. 15:19
Nagyon jó. Mindenki örül, csak éppen én nem, nem értem minek bele ennyi RAM... Én meg nem tudok értelmes áron PC RAM-ot venni, mert ezek a f*szok átállították a termelés 90%-át mobil RAM-ra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!