iPon Hírek

8 GB-os és 12 GB-os GSkill memóriacsomagok

Dátum | 2009. 11. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A GeIL után most a GSkill is bemutatta legfrissebb megoldásait a memória piacon: a gyártó nem kevesebb, mint 13 féle DDR3-as memóriacsomaggal áll a felhasználók rendelkezésére, amelyek között mindenki megtalálhatja a számára és pénztárcája számára legmegfelelőbb terméket.

GSkill Pi
A gyártó ezúttal 8 GB-os és 12 GB-os memória csomagokkal jelentkezik, amelyek kifejezetten a memóriaigényes alkalmazásokat futtató és a professzionális alkalmazásokkal dolgozó felhasználók számára készültek. A memóriacsomagok átlagfelhasználók számára is hasznosak lehetnek: amennyiben egyszerre több programban dolgozunk,  vagy egyszerre több tucat nagyfelbontású vagy több tucat nagyfelbontású fényképet nyitunk meg, a rendszer memóriaigénye drasztikusan megnövekszik. A GSkill közleménye szerint pontosan ezen a helyzeten kívánnak segíteni az új memória csomagok, így rugalmasabb, zökkenőmentesebb és jobban terhelhető rendszert kapunk eredményül  a bővítés után. Az új modulok között számos lapkakészlethez és platformhoz külön megoldásokat találunk, amelyek az adott lapkakészlet és platform igényeinek megfelelően lettek optimalizálva, hogy a lehető legstabilabb teljesítményt tudják biztosítani.

A specifikációk.
A friss memória csomagok tagjai hatékony hűtőkkel vannak ellátva, így az egységek működés közben sem melegszenek, ami a chipek élettartamára, valamint a rendszer stabilitására is pozitív hatással van. Az új termékek között Ripjaws, alacsony fogyasztású ECO, Trident, NQ és Pi sorozatú modelleket találunk, a különböző csomagok specifikációiról a fenti táblázat szolgál némi információval.

GSkill Trident
A 8 GB-os csomagok négy darab, a 12 GB-os csomagok pedig hat darab DDR3-as memória modulból állnak, ez utóbbiak természetesen csak X58-as alaplappal és Core i7-es processzorral ellátott rendszerben üzemelnek, ugyanis csak ott áll rendelkezésre a háromcsatornás memória támogatás, illetve a hat darab DDR3-as slot.

GSkill Ripjaws
Az újdonságok rövidesen megjelennek az üzletek polcain, az egyes csomagok áraival kapcsolatban egyelőre nem szolgált információkkal a gyártó.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. mihaly.her...
2009.11.28. 11:20
"...a 12 GB-os csomagok pedig hat darab DDR3-as memória modulból állnak, ez utóbbiak természetesen csak X58-as alaplappal és Core i7-es processzorral ellátott rendszerben üzemelnek, ugyanis csak ott áll rendelkezésre a háromcsatornás memória támogatás"
Ezzel csak az a gondom, hogy csak az i7 975EE támogatja a 3 csatorna által nyújtott 6,4 GB/s-ot... a többi csak 4,8-at....
Amúgy kíváncsi lennék a Pi árára.... Na meg a teljesítményére!!!
Ha lehet olyan kérésem, hogy ha lesz memória teszt a közeljövőben, akkor többek között a PI-t is teszteljétek, pls! THX!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. rabib
2009.11.28. 15:59
Kíváncsi vagyok, mikor lehet majd már kapni 2x4GB-os, és 3x4GB-os memóriacsomagokat. Mert ugye a P55-ös alaplapok max 16GB, és az X58-as alaplapok max24GB memóriát támogatnak. Remélem, hogy majd jövő nyár végére lehet majd már kapni 4GB-os modulokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. axe
2009.11.28. 16:03
már több mint egy éve van 4GB-os modul csak 70-80000 forint a legolcsóbb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. rabib
2009.11.28. 17:02
axe: s hol találok olyanokat? Mert mindenhol csak úgy vannak, hogy 4GB Kit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. axe
2009.11.28. 18:05
itt iponon is volt 1x 70valamennyiér
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. axe
2009.11.28. 18:06
jha meg azt inkább szervernél használják mintsem home felhasználásra szóval ilyen oldalakon mint ipon nem fogsz találni nagyon mer nem foglalkozik ilyenekkel mint ahogy pl 1millás tesla vidikarikkal sem stb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!