iPon Hírek

8 GB-os microSD kártya a Samsungtól

Dátum | 2007. 05. 22.
Szerző | Freeman07
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Samsung bejelentette, hogy sikerült kifejlesztenie 8 GB kapacitású microSD memóriakártyákat, így a dél-koreai gyártó büszkélkedhet a legnagyobb tárhelyű microSD kártyákkal.

A Samsung állítása szerint a memóriakártyák 16 MB/s olvasási és 6 MB/s írási sebességgel rendelkeznek, ami a cég szerint a jelenlegi piacon a leggyorsabb microSD sebesség. Méretükben a microSD kártyák negyedakkorák mint az SD memóriakártyák, és visszafelé kompatibilisak egy átalakító segítségével.


A Samsung idézett a Dataquest cég kutatásából is, miszerint 2006 és 2010 között 10 százalékkal fog növekedni a memóriakártya-piac, ezen belül pedig a 8 GB-os kártyák iránti igény átlagosan 2,6-szorosára fog emelkedni évente. 2010-re szerintük ezek a nagykapacitású kártyák fogják adni a teljes eladások nagy részét.

A cég a közelmúltban rengeteg flash-memóriákkal kapcsolatos bejelentéseket tett. Legutoljára a vállalat a 16 GB-os NAND flash memóriáinak tömegtermelését jelentette be, valamint a 64 GB-os SSD kártyáiról árult el részleteket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.05.22. 10:07
vissza a hírhez

A Samsung bejelentette, hogy sikerült kifejlesztenie 8 GB kapacitású microSD memóriakártyákat, így a dél-koreai gyártó büszkélkedhet a legnagyobb tárhelyű microSD ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!