iPon Hírek

8 HDD fér a Silverstone új Mini-ITX PC házába

Dátum | 2014. 01. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Silverstone bemutatta legfrissebb számítógépházát, amely Mini-ITX alaplapot fogad, így viszonylag kompakt kivitelben érkezik, mégis nyolc darab merevlemez vagy SSD meghajtó fér el benne, vagyis tökéletesen alkalmas NAS, illetve rengeteg tárhellyel ellátott HTPC építésére.
A DS380-as modellt egyik korábbi hírünkben már meg lehetett csodálni, ugyanis a gyártó a terméket az idei CES alkalmával már bemutatta, csak akkoriban még nem állt rendelkezésre vele kapcsolatban minden információ. Most a DS380 végre előrendelhetővé vált, így pontos tulajdonságairól is lehullott a lepel.
A 150 dolláros újdonság 211 milliméter széles, 285 milliméter magas és 360 milliméter mély, váza pedig acélból készült. Az előlapot egy alumíniumból készített, zárható ajtó alkotja, amely mögött nem kevesebb, mint nyolc darab meghajtó-rekesz lapul. Ezekben a fiókokban 3,5 hüvelykes vagy 2,5 hüvelykes adattárolók kaphatnak helyet, sőt, a fiókok még hot-swap támogatással ellátott rendszer építésére is alkalmasak, feltéve, hogy a funkcióban rejlő lehetőségeket a házban elhelyezett rendszer is képes kiaknázni. A kivehető rekeszeken kívül négy beépített bővítőhely is a kínálat részét képezi, amelyekben összesen négy darab 2,5 colos meghajtó fér el.
A Mini-ITX alaplapot fogadó újdonság két darab PCI bővítőhellyel rendelkezik és SFX formátumú tápegység alkalmazását teszi lehetővé, ami a ház hátulján, felül kaphat helyet. A ház belsejében a kétslotos videokártya 280 milliméternyi hellyel gazdálkodhat, processzorhűtőből pedig maximum 57 milliméter magas példány fér el.
A DS380-as modell belsejében három ventilátor keveri a levegőt, amelyek mindannyian 120 milliméteres átmérővel rendelkeznek, 1200-as percenkénti fordulatszámmal pörögnek és 22 dB(A) zajszintet produkálnak. Egy légkeverő a ház hátulján, kettő pedig a ház bal oldallapja mögött lapul. A ventilátorok előtt természetesen szűrő is található.
Az előlapi portok között ezúttal két USB 3.0-s port, egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet sorakozik, a ház hátulján pedig egy Kensington Lock port is lapul, ami az újdonság lopás elleni védelmét segíti. A DS380 már előrendelhető, ára pedig 150 dollár.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. madcaptain
2014.01.21. 04:57
Most akkor 3.5" inch-esbol hany fer bele, 4? (4x4TB nyami
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. madcaptain
2014.01.21. 04:59
Vagy 8? Grr, meg mindig nem lehet szerkeszteni az uj fuggoleges felbontascsokkento design-al se
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. grrrgo
2014.01.21. 15:55
Egy ilyen képet is felrakhattatok volna!

(Így közérthetőbb lenne, hogy akkor mennyi az annyi.)
Egyébként én 12 db meghajtót olvastam az oldalukon:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gargantu
2014.01.21. 17:29
Szerintem nem jó a cím, mert a gyári leírás szerint 8 darab 3,5-es plusz 4 darab 2,5-es HDD fér bele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Nirvanus
2014.01.22. 01:53
Nagyon tetszik Főleg az, hogy fordított elrendezést alkalmaztak. Ismerve a márkát, szerintem nem lehet panasz a minőségre. A Silverstone ezzel a kuckójával pedig a Chenbro nyomdokaiba lép. Tökéletes mini szerver Csupán pár aprócska probléma van vele.
Lazán beleférne egy mATX lap is - ez lassan rutin a gyártóknál.
A legtöbb Sata csatival ellátott ITX alaplapon is csak 7db van - értelem.
SFX tápegységgel kompatibilis - tuti, hogy alapból van rajta 8 Sata-táp.
Nagyobb CPU-hűtők nem férnek bele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!