iPon Hírek

800 dollárba fog kerülni a Nokia netbookja?

Dátum | 2009. 08. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A Nokia illetékesei nemrégiben jelentették be, hogy a vállalat saját megoldással száll harcba a netbook piacon, ám az új termékkel kapcsolatban szinte csak minimális információkat osztottak meg. A legfrissebb hírek már tudni vélik a netbook árát és főbb specifikációit is, amelyeket hivatalosan majd csak szeptember 2-án, a vállalat Stuttgart-ban tartott rendezvényén jelentenek be.

A források korábban már megbízhatóan jelezték, hogy a Nokia belép a netbook piacra, így remélhetőleg a most kiszivárgott specifikációkat illetően sem lőnek nagyon mellé. A 10 hüvelykes kijelzővel ellátott Booklet 3G modell egy 1,6 GHz-en üzemelő Intel Atom Z530-as processzort kap majd, amely 533 MHz-es FSB-vel rendelkezik. A rendszermemória mennyisége 1 GB lesz, míg az adatok tárolásáról egy 120 GB-os mobil merevlemez fog gondoskodni. A kis netbook várhatóan egyáltalán nem lesz olcsó, ajánlott végfelhasználói árát ugyanis 799 dollár körül lesz várhatóan.


Ez az összeg kissé magasnak tűnik, ám ha azt nézzük, hogy cserébe kapunk egy Bluetooth, WiFi, 3G/HSPA és A-GPS vezérlőkkel ellátott mobil noteszgépet, amely dizájnos és vékony (2 cm) alumíniumból készült házzal rendelkezik, akkor talán elnézhető. A különlegességek sorában egy HDMI kimente is szerepel, de a legfurcsább tulajdonság, ami egy ideje erősen foglalkoztatja a közvéleményt, az a készülék akkumulátor ideje. A gyártó a hivatalos bejelentés alkalmával 12 órás üzemidőről beszélt egyetlen töltéssel, ami egy ennyi extrával ellátott noteszgép esetében kissé hihetetlenül hangzik. Így vagy úgy, az már biztos, hogy a terméket Windows 7 Home Premium operációsrendszerrel dobják piacra, így várhatóan mindenképpen október 22-e után lesz elérhető kereskedelmi forgalomban, ugyanis a Windows 7 hivatalosan ekkor indul hódító útjára. A szakértők szerint a Nokia a piacon sikeres lehet, ugyanis a 3G-s netbookokt minden bizonnyal egy vagy kétéves hűségnyilatkozatokkal járó előfizetéssel adják majd, illetve a gyártó nagy névnek számít a mobiltelefon piacon, így jó kapcsolatokkal rendelkezik és szívesen választják termékeit a vásárlók.

A netbook a nagyközönség előtt szeptember 2-án mutatkozik be, ekkor fény derül a most még ismeretlen részletekre is, valamint arra, hogy a frissen kiszivárgott specifikációk helytállóak voltak-e.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Kane54
2009.08.27. 12:26
VISSZA A HIRHEZ

Ha az özemidő tényleg ennyi lesz, vagy nem sokkal kevesebb, akkor megéri...
Bár a Win7 HP és 1GB RAM elég gyenge párosítás...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. axe
2009.08.27. 12:31
fater laptopjűn windows 7 van (én raktam r
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Kane54
2009.08.27. 12:56
Ja az elején... amint régebbi lesz a rendszer sokkal lassabb lesz, csakúgy mint a Vista. Rárakok egy KIS2010-et és vége a "gyorsaságnak"...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. straw
2009.08.27. 13:52
A vista olyan lassú hogy már telepítésnél is lagzik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Peterku
2009.08.27. 21:20
U100-as MSI Windemen a béta megjelenése óta Win 7 van, most éppen az RC. Az RC sztem lassabb, de ez is tökjól fut, csak a legtöbb extrát ki kell kapcsolni benne (rengeteg van!), és csak a szükséges programokat szabad feltenni. Az 1GB RAM így bőven elég neki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!