iPon Hírek

802.11ac jelismétlő az ASUS műhelyéből, 5 db GbE porttal

Dátum | 2016. 02. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | HÁLÓZAT

Az ASUS egy új hálózati eszközt dobott piacra, ami figyelemfelkeltő megjelenésével, rendkívül jó felszereltségével és remekül átlátható felhasználói kezelőfelületével próbál hódítani.
Az RP-AC68U nem egy router, hanem egy jelismétlő, ami vezeték nélküli hozzáférési pontként is működhet. A termék akkor is jól jöhet, ha régebbi, 802.11n támogatással ellátott routerünk mellé keresünk modern, nagy vezeték nélküli sávszélességet kínáló jelismétlőt, ami 802.11ac támogatással egészíti ki a meglévő hálózati infrastruktúrát.
A téglatest alakú, sötétszürke-piros dizájnnal rendelkező router a gamerek igényeit is maximálisan kielégíti, ugyanis a kevésbé zsúfolt 5 GHz-es frekvenciatartományon belül kellően nagy sávszélesség áll rendelkezésre. A 106 x 106 milliméteres alapterületű, 178 milliméter magas doboz belsejében ütőképes hardver dolgozik, így az 5 GHz-es frekvenciatartományon belül 1300 Mbps-os, a 2,4 GHz-es frekvenciatartományon belül pedig 600 Mbps-os adatátviteli sávszélesség áll rendelkezésre. A WiFi vezérlők rádiójel-erősítőkön keresztül belső antennákhoz kapcsolódnak, amelyekből négy darab van. A MiMO támogatással ellátott termék 3T4R (3x4) rendszerben működik, azaz négy antennával tud jelet fogadni és három antennával tud jelet kibocsátani.
A SoC egység 256 MB-nyi rendszermemóriával gazdálkodhat, az ASUS WRT szoftver pedig 128 MB-nyi NAND Flash tárhelyen lapul. Az 1900 MB/s-os kombinált vezeték nélküli sávszélesség mellett 5 darab GbE LAN port is jelen van a gépen – ha a meglévő routerhez vezetéken keresztül kapcsoljuk a terméket, akkor egy GbE LAN port természetesen lefoglalásra kerül. A hátlapon találunk még USB 3.0-s portot is, ami nem csak nyomtató megosztására használható, hanem USB-s adattároló hálózatra ültetésére is – utóbbi esetben némi NAS funkció ugyancsak rendelkezésre áll, az USB-s adattároló tartalmát pedig számos eszköz elérheti.
Az RP-AC68U többféle vezeték nélküli módban is működhet. Normál módban minden frekvenciatartományon belül kommunikál minden vezeték nélküli eszközzel, míg jelismétlőként rendelkezésre áll egy ExpressWay névre keresztelt funkció is, ami két üzemmódot nyújt. Az elsőnél a termék – amennyiben a router támogatja – a jelismétlő mód keretén belül 5 GHz-es frekvencián kapcsolódik az adott routerhez, az eszközöket pedig csak a 2,4 GHz-es frekvenciatartományon belül szolgálja ki, de ugyanez fordítva is működik, ahogy az a lenti ábrán látható.
Az ASUS RP-AC68U várhatóan rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, pontos listaára azonban még nem derült ki.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Bloodx
2016.02.10. 16:53
Eliras: "Az 1900 Mbit/s-os kombinált vezeték nélküli sávszélesség"
Egyebkent milyen arra lehet szamitani? Csak mert ha nem lesz sokkal olcsobb egy hasonlo kategorias routernel, miert nem azt venne meg inkabb az ember?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. idArns Blood...
2016.02.11. 18:51
pont ezen gondolkozom én is. nekem router repeateli a földszinti jelet az emeleten és nem értem, miért akarnék én dedikált repeatert használni, mikor egy 15k-s router kifogástalanul megteszi ugyanezt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!