iPon Hírek

8GB-os DDR2-es ramok a Hynixtől

Dátum | 2008. 02. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Hynix új memória modulokkal jelentkezik a piacon: a gyártó a MetaSDRAM technológia alkalmazásával megalkotta 8 GB-os PC2-4200-as memória moduljait, amelyek segítségével megduplázható az AMD Opteron és Intel Xeon alapú rendszerek memória kapacitása. A modulok fogyasztása ezzel együtt 30%-kal alacsonyabb, mint a hagyományos 8 GB 4-Rank és 4 GB 2-Rank felépítéssel rendelkező termékeké.

A Hynix új modulja olcsó 1 Gb-es DDR2-es SDRAM chipekből épül fel, így a termék jóval alacsonyabb áron érhető el, mint a 2 Gb-es chipeket használó egyéb megoldások. A MetaSDRAM lapkakészlet a DRAM és a memóriavezérlő között foglal helyet, segítségével négyszer több memóriát lehet elhelyezni egy DIMM modulon anélkül, hogy a kiszemelt rendszerben hardveres vagy szoftveres szinten változtatni kellene - állítja a gyártó.


A HYMP31GP72CUP4-C6 8GB DDR2 RDIMM modulok sorozatgyártása már megkezdődött, de a 8GB DDR3 2-Rank RDIMM példányok megjelenésére majd csak az év második felétől kezdve lehet számítani, ugyanis ezeknél a moduloknál még javában zajlanak a fejlesztések. A Hynix reményei szerint az új MetaSDRAM moduloknak köszönhetően a közeljövőben számos új és érdekes alkalmazás láthat majd napvilágot.

„A 8GB PC2-4200 RDIMM modulok kétszer akkora kapacitást biztosítanak az ügyfelek számára és emellett energiatakarékosabbak is, mint a riválisok 2-Rank moduljai, a Hynix új termékeinek használatához a meglévő rendszerek esetében semmiféle módosításra nincs szükség.” –mondta Suresh Rajan, a MetaRAM üzleti fejlesztésekért felelős részlegének alelnöke.

A Hynix új memóriáinak árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.03.07. 15:23
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!