iPon Hírek

8GB-os SSD-k az Inteltől

Dátum | 2008. 06. 04.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

A cég felújította a rendkívül kisméretű SSD-meghajtóit, amelyek ezúttal a Z-P230 nevet kapták. Ezek kb. negyedakkorák, mint egy 1,8 hüvelykes merevlemez, de mégis 4 vagy 8 GB-ot is elbír kb. pénzérme-méretű chipeken, mintegy megnégyszerezve így elődeik (a Z-P140-esek) kapacitását.

Ahogy az a mozgó alkatrészeket természetüknél fogva nélkülöző SSD-knél lenni is szokott, itt sincs akadozás a hozzáférésben, és a maguk 0,3 wattos fogyasztásukkal ezek a darabok kellően energiatakarékosak is. A cég becslései szerint az új darabok mintegy 35MB/s-el olvasnak és 7MB/s-el írnak, PATA csatlakozást használva. Az új, 8GB-os változatok már elérhetőek a rendszerépítők számára, a cég tervei szerint pedig az év végére készen lesz a 16GB-os verzió is.

Az új meghajtók várhatóan - ahogy az általában lenni is szokott - az ultra-mobil PC-knél és mobil internet-eszközöknél (MID-eknél) lesz különösen népszerű, ahol az elsődleges fókuszpontot a gyors és egyszerű nethozzáférés, valamint a médialejátszás adja. Azt ugyan még nem fedték fel, hogy kik vásároltak már az új meghajtókból, de ilyen eszközöket elég sokan fejlesztenek, így pl. a Lenovo-tól egészen az Apple-ig igen sokan szóba jöhetnek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.01.29. 20:20
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!